• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu Şanlıurfa’da

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu Şanlıurfa’da
ŞANLIURFA (İHA) – Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, AK Parti Şanlıurfa İl...

ŞANLIURFA (İHA) – Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi programına katıldı. Toplantıda yeni Anayasa ve başkanlık sisteminden bahseden Kuzu, terör olayları ve Suriye'deki savaşa da değindi.

"YENİ SİSTEMİN SORUMLUSU BENİM"

"Adalet Mülkün Temelidir" sözüyle konuşmasına başlayan Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, İslam anlayışında yönetimin geniş biçiminin ikinci planda olduğunu ifade ederek, "Adil olun mesajı var. Nasıl geldiğin tabi ki ama ondan daha çok uygulama önemli. Biz bu ülkeyi en güzel şekilde, bürokratik ve oligarşik engellerden, vesayetin baskısından en az nasıl yönetiriz, kavgamız bu, uğraştığımız da bu, didindiğimiz de bu. AK Parti olarak bizim genel olarak yaklaşımımız da bu ve bunun kavgasını veriyoruz Türkiye'de. 1979 yılında bu işe başladım. Yaklaşık 40 sene oldu. Bu az bir süre değil. Türkiye'de bu model gündemde tutuluyorsa ve hakikaten gün geçtikçe de yer alıyorsa bunda benim olarak etkim çok. Günahıyla sevabıyla kabul ediyorum. Eğer bir sıkıntı olursa da olmasa da buna dahilim olduğunu şimdiden açıklamak istiyorum" dedi.

"KAVGAMIZ EN İYİ NASIL YÖNETİRİZ"

Devleti yönetmenin bir sanat olduğunu dile getiren Kuzu, "Bu salonu yaparken buranın mimarı neyi düşünür, kaç kişilik olabilir, kaç kişilik ihtiyaca cevap verebilir, nasıl daha güzel gözükebilir. Bunun birçok şekli olabilir ama en idealini bulmaya çalışır. Ondan dolayı da devleti yönetenler, fikir adamları bir araya gelmiş ve ülkemizi en iyi nasıl yönetiriz sorusunu sormuşlar ve birkaç model ortaya çıkmış. Dünyada yerleşen, bilinen, örnek alınan hükümet ama her halükarda kendi ülkene göre rötuş yapabileceğin türden hükümet modelleri bunlar ama en ideali bunlar. En iyi hangisiyle yönetiliriz, bizim kavga verdiğimiz, uğraştığımız husus da burası" ifadelerini kullandı.

"BATILI ÜLKELER DAEŞ'E SİLAH VERMİYORSA KİM VERİYOR"

Batılı ülkelerin DAEŞ ile işbirliği içinde olduğunu iddia eden Kuzu, şunları kaydetti:

"Malumunuz terör uzun yıllar ülkemizin başına bela. Çok sayıda terör örgütü var. Maalesef bulunduğumuz bölgenin hassasiyeti nedeniyle de dünyanın şer odakları buraya daha çok önem veriyorlar. Türkiye ne zamanki bölgesinde bir güç, küresel bir güç olmaya kararlıdır anında bu düğmeye basıyorlar. Bunları biz çok net olarak gördük. Yalnız şu anki mücadelenin bir özelliği var. Şu an yedi düvelle boğuşuyoruz. Şu anki durumda, Türkiye'nin içinde ve dışında aklınızda hangi terör örgütü varsa birlikte hareket ediyorlar. DAEŞ yeni kurulmuş, ne olduğu bilinmiyor. Amerika'ya soruyorsun niye burada, DAEŞ ile mücadeleye geldim. Rusya'ya soruyorsun ben de DAEŞ ile mücadeleye geldim diyor. Hollanda, Fransa, İngiltere'ye soruyorsun ben de aynı sorun için geldim diyor. 52 tane gemi geldi şimdi Akdeniz'de, burnumuzun dibinde, bir kıvılcıma bakıyor. 13 ülke buraya gelmiş, DAEŞ için geldik diyor. Birleşmiş Milletler ise bu DAEŞ en az 30 sene sürer diyor. Bu nasıl bir güç, nasıl bir sistem bu silahları kim bunlara veriyor. Bu 13 en güçlü devlet bunlarla savaşıyor, bunlarla kavga ediyorsa, bunlara silah vermiyorsa, bu silahları peki nereden alıyor. Adama sormazlar mı? Bizim aklımızla alaya mı ediyorsunuz. Siz bu DAEŞ denen örgütün İsrail'e gık dediğini duydunuz mu? İslam adına terör yapacağım diyeceksin, gelip İslam devleti vuracaksın, Müslüman öldüreceksin öyle mi" dedi.

"PKK'NIN İÇERİSİNDE HER DEVLETTEN ADAMLAR VAR"

Terör örgütü PKK'nın içerisinde her ülkeden insanların olduğunu belirten Kuzu, "Dünyanın en kanlı terör örgütü PKK'dır, bakın rakamlara. Avrupa'da, ETA örgütü ispanya'da, İRA örgütü İngiltere'ye karşı, İtalya'da, Almanya'da başka örgütler. Bunların tamamının 40 yılda öldürdüğü toplam insan sayısı 3 bin 300'dür. 30 yılda da 40 bin insan öldüren, 10 binlerce şehit verdiren bir bela olan PKK'yı dünyada başka yerlerde bulamazsınız. Avrupa'da bir yere bomba koyup sonra da arayıp falan yere bomba koyduk diyorlar. Siz hiç böyle ilan veren bir terör örgütü duydunuz mu. Çünkü onların derdi İRA olarak bağımsızlık savaşı veriyor, doğru ya da yanlış. Adamın hedefinde adam öldürmek yok. Bizdeki çete sırf öldürmek için var. Sebebi ne peki, çünkü bizdeki PKK konsorsiyum. İçinde tüm dünya devletlerinin adamları var. Bu Güneydoğudaki insanlar artık uyansın" dedi.

"TERÖRÜN AMACI BAŞKANLIK SİSTEMİNİ GÖLGEDE BIRAKMAK"

Konuşmasına yaşadığı bir olayı anlatarak devam eden Kuzu, "Komutana dedim ki neden bu terörü engellemiyorsunuz. Bunun başı Ankara'da. Toplu öldürmelerde biz Ankara'ya soruyoruz öldürmeyin diyorlar. Biz de bırakıyoruz gidiyor. Geçen çocuklar çevirmişler 30 tanesini öldürmüşler. Açın bunların pantolonunu dedim. Bunların pantolonunu dedim 23 tanesi sünnetsiz çıktı dedi. Bana komutanın dediğini söylüyorum. Terörü ancak devletin şu anda üzerine gittiği gibi giderek çözebiliriz. Başka çaresi kalmadı. Biz çözümü de denedik ama bir gram geri adım atmadılar. Bugün verilen mücadele sonuna kadar devam edecek. Devletimiz kararlı. Savunma sanayimiz de son yıllara göre daha güçlü. Tankımız da kendimizin, tüfeğimiz de kendimizin. İnşallah uçağımızı da kısa zamanda yapacağız. Bu hava içerisinde başkanlık sistemi azıcık gölgede kalır. Zaten terörün amacı da bu" şeklinde konuştu.

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu Şanlıurfa’da

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu Şanlıurfa’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim