• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

M'bia bordo mavili oldu!

M'bia bordo mavili oldu!
Trabzonspor, adeta yılan hikayesine dönen Kamerunlu oyuncu Stephane M'bia transferinde mutlu sona ulaştı.

Bordo-mavililer, M'bia ile 3 yıllık anlaşma yapıldığını açıkladı. İngiltere'nin Quenns Park Rangers takımının oyuncusu olan ancak son iki sezonda kiralık olarak forma giydiği İspanya'nın Sevilla takımıyla UEFA Avrupa Ligi Kupası'nı kaldırmayı başaran 29 yaşındaki Kamerunlu oyuncu Stephane M'bia ile görüşmelere başlandığını 10 Haziran'da KAP'a bildiren Trabzonspor, daha sonra bu transferi bir süreliğine askıya almıştı. Bonservisi elinde olan M'Bia'nın, 1.5 milyon euroluk imza parasını peşin olarak istemesi ve ayrıca sözleşmede öne sürdüğü bazı şartlar transferi çıkmaza sokmuştu.

17 Haziran gecesi Trabzon'a getirilen M'bia, yine anlaşma sağlanamayınca İspanya'ya dönmüştü. Bir kaç gün önce oyuncuyu tatil için Antalya'ya getirten Trabzonspor, sonunda M'bia'nın istediği imza parasını yatırmayı kabul edince anlaşma tamamlanmış oldu.

Antalya'da oyuncu ile son bir görüşme yapan Sportif Direktör Süleyman Hurma ve Genel Sekreter Köksal Güney, ufak pürüzleri de halledince, anlaşmanın sağlandığı gece yarısına doğru kulübün internet sitesinden açıklandı.

M'bia'ya yıllık yaklaşık 2.6 milyon euro garanti para ödeneceği vurgulanırken, konuyla ilgili kesin açıklamanın KAP'a yapılacağı belirtildi. Mbia'nın kariyeri Profesyonel kariyerine Rennes'de başlayan Stephane Mbia, burada geçirdiği yaklaşık 5 yılın ardından Marsilya'ya imza attı. Mavi-Beyazlılar ile Fransa Ligue 1'de şampiyonluk yaşayan Kamerunlu orta saha oyuncusu, 3 kez Fransa Kupası ve Fransa Süper Kupası'nda zafere ulaşmıştı. Ardından İngiltere'ye yelken açan 29 yaşındaki futbolcu, bir sezon Queens Park Rangers'ta forma giydi.

Ada'daki günleri kısa süren Mbia, La Liga takımı Sevilla'ya kiralandı. Buradaki ilk yılında UEFA Avrupa Ligi'nde mutlu sona ulaşan yıldız futbolcu İspanyollar'a kendisini kabul ettirdi. Geçtiğimiz sezonun başında Endülüs kulübü, Kamerunlu oyuncunun bonservisini aldı. Mbia, Sevilla'daki 2. senesinde de Avrupa Ligi'nde kupayı kaldırma başarısı gösterdi.

İstanbul haber ajansı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim