• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Mavi Hilal Vakfı’ndan okullara bilgisayar desteği

Mavi Hilal Vakfı’ndan okullara bilgisayar desteği
Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı (IBC), Van'daki 7 okulda bilişim sınıfı oluşturdu.

Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı (IBC), Van'daki 7 okulda bilişim sınıfı oluşturdu.

Dünyanın birçok yerinde dil, din, ırk ayrımı yapmadan insanlara yardım ulaştıran Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı, yurt içi ve yurt dışında gösterdiği çalışmalarından dolayı takdir topluyor. Irak ve Suriye başta olmak üzere dünyanın birçok yerindeki Müslümanlara yardım elini uzatan Mavi Hilal Vakfı, Türkiye'de de özellikle eğitime büyük destek sağlıyor. Türkiye'nin birçok ilinde eğitim gören öğrencilere katkı sunan Mavi Hilal Vakfı, Van'da 7 okulda bilişim sınıfı oluşturdu. Bilişim sınıflarının açılışı için Van'a gelen Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı Başkanı Recep Ülker ve Başkan Vekili Muzaffer Baca, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer'i ziyaret etti. Burada yapılan yardımlarla ilgili konuşan Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı Başkan Vekili Muzaffer Baca, "Yusuf İslam Vakfı ile birlikte geliştirilen bir projenin sonucunda Van'da 7 değişik okulda bilgisayar laboratuvarı kurduklarını ifade ederek ,"Amacımız, okullarımızın teknolojiye uyumunu sağlamak, özellikle öğrencilerimizin internet sistemi ile dünyadaki bilgi sistemine bağlanmalarını sağlamaktır" dedi.

Vakıf olarak Van'da meydana gelen depremler sonrasında önemli faaliyetlerde de bulunduklarını hatırlatan Baca, "Yusuf İslam'ın bize bu yardımları yapmasının sebebi; Van'da meydana gelen deprem sırasında biz çok önemli faaliyetlerde bulunduk. Depremdeki yaraları sarmak adına Yusuf İslam'ın da desteğini alarak yurt dışında kampanyalar yapmıştık ve binlerce soba, battaniye, gıda paketlerini deprem bölgesine getirmiştik. Oradan kalan bir paraydı bu. Bunu da bu şekilde değerlendirmeyi arz ettik" ifadelerini kullandı.

Vakfın sadece Türkiye'de değil dünyadaki bir çok ülkede yardımlar yaptığının altını çizen Baca, "Şu anda özellikle Suriyelilerle ilgili projeler çok yoğun. Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, İstanbul, Konya ve Bursa gibi değişik illerimizde Suriyelilerle ilgili toplam 29 projemiz var ve bunların çoğu eğitimle ilgilidir. Bunun yanında Somali, Suriye, Irak, Pakistan, Bangladeş ve Uganda'ya da yardımlarımız oluyor. Biz, Birleşmiş Milletlerle çalışan, uluslararası bir vakıfız. Bütün mesele, gençlerimizin teknolojiye ulaşımını sağlamaktır" diye konuştu.

İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer ise vakfın okullara yaptığı yardımların mutluluk verici olduğunu dile getirerek, "Dezavantajlı bölgelerde seçtiğimiz 7 okulumuzda bilişim laboratuvarları kurduk. Bilgisayarlarımız geçmiş süreç içerisinde elimize ulaştı. Teknik elemanlar bu bilgisayarları okullarımıza kurdular ve bilgisayarlarımız şu anda kullanıma hazır durumda. İnşallah gelen misafirlerimizle birlikte okullarımızdaki bilişim laboratuvarlarımızın açılışını gerçekleştireceğiz. Bu ince düşüncelerinden, desteklerinden dolayı Mavi Hilal Vakfı Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine ilçem adına, öğrencilerim ve eğitim adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim