• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Maski’den 95 Mahalleye Kanalizasyon Müjdesi

Maski’den 95 Mahalleye Kanalizasyon Müjdesi
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, yıllardır alt yapı çalışması yapılmayan mahallelerin sorunlarına el attı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, yıllardır alt yapı çalışması yapılmayan mahallelerin sorunlarına el attı.

MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde gerçekleştirdiği alt yapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yürüttüğü çalışmalarla vatandaşların alt yapı sorunlarını bir bir çözmeye başlayan MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde 95 mahallenin kanalizasyon şebekesini yenileyecek. Göreve gelmelerinin ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün talimatıyla kanalizasyon şebekesi çok kötü olan ya da hiç olmayan mahalleleri tespit ettiklerini belirten MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, yıllardır alt yapı çalışması yapılmayan mahallelere Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü'nün el attığını söyledi. Konuyla ilgili bilgi veren MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, "Aciliyet sırasıyla yapılan çalışmada ilk olarak 95 mahallemizin tespitini yaptık. Ardından 95 mahallemizde yürütülecek alt yapı çalışmaları için projeleri hazırlayarak Ahmetli, Kırkağaç, Salihli, Gölmarmara, Akhisar, Gördes, Kula ve Saruhanlı ilçelerimizin ihaleleri gerçekleştirildi" dedi.

ALT YAPI SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

MASKİ Genel Müdürlüğü olarak il genelinde alt yapı konusunda sıkıntı yaşayan mahallelerin sorunlarını çözmek amacıyla büyük gayret sarf ettiklerini söyleyen Genel Müdür Yakup Koç, "Her ilçede kanalizasyon hattı olmayan ya da çok kötü durumda olan 5-6 mahalle belirlendi. Bu noktada ihaleye çıkılan 8 ilçemizde tespit edilen mahallelerde çalışmalar başlıyor. İhalesi henüz yapılmayan ilçelerimiz için de kısa süre içerisinde ihaleye çıkılarak çalışmalara başlanılacak" diye konuştu.

KANALİZASYON HATTI DÖŞENECEK MAHALLELER

MASKİ Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre kanalizasyon döşenecek ilçe ve mahalleler ise şu şekilde: Ahmetli ilçesine bağlı; Bahçecik, Dereköy, Hacıköseli, Karaköy, Yaraşlı ve Kargın mahalleleri. Alaşehir ilçesine bağlı; Dağhacıyusuf, Hacıaliler, Matarlı, Şahyar ve Yeniköy mahalleleri. Akhisar ilçesine bağlı; Hacıosmanlar, Kızlaralanı, Kobaşdere, Sazoba ve Sırtköy mahalleleri. Demirci ilçesine bağlı; Alaağaç, İmrenler, Küpeler, Yarbasan, Yeşildere ve Çataloluk mahalleleri. Gölmarmara ilçesine bağlı; Beyler, Deynekler, Kılcanlar, Tiyenli ve Kayaaltı mahalleleri. Gördes ilçesine bağlı; Balıklı, Beğenler, Dargıl, Karayağcı mahalleleri. Kırkağaç ilçesine bağlı; Bademli, Çobanlar, Fırdanlar, Gökçukur, Kocaiskan ve Kuyucak mahalleleri. Köprübaşı ilçesine bağlı; Alanyolu, Kıranşeyh, Arpacı, Tokmaklı ve Yumuklar mahalleleri. Kula ilçesine bağlı; Ayazören, Başıbüyük, Ençekler, Dereköy, Saraçlar ve Çarıkballı mahalleleri. Salihli: Başlıoğlu, Çaypınar, Gökkoy ve Yeşilova mahalleleri. Sarıgöl ilçesine bağlı; Baharlar, Dindarlı, Güneydamlar, Şeyhdavutlar ve Yukarıkoçaklar mahalleleri. Saruhanlı ilçesine bağlı; Adiloba, Taşdibi, Tirkeş, Kumkuyucak, Lütfiye ve Koyuncu mahalleleri. Selendi ilçesine bağlı; Avlaşa, Çamyayla, Aşağıgüllüce, Halılar, Mıdıklı ve Tepeynihan mahalleleri. Soma ilçesine bağlı; Çerkez Sultaniye, Evciler, Eynez, Göktaş, Hatunköy, Karacakaş, Karaçam ve Naldöken mahalleleri. Şehzadeler ilçesine bağlı; Yeniharmandalı, Çamköyü, Kırançiftliği, Sarıalan ve Tepecik mahalleleri. Turgutlu ilçesine bağlı; Irlamaz, Akçapınar, Hacıisalar, Kabaçınar, Karaköy, Kuşlar, Ören ve Yunusdere mahalleler. Yunusemre ilçesine bağlı; Çamlıca, Gülbahçe, Karaahmetli, Karayağcıhacılar ve Örselli mahalleleri.

Maski’den 95 Mahalleye Kanalizasyon Müjdesi

Maski’den 95 Mahalleye Kanalizasyon Müjdesi

Maski’den 95 Mahalleye Kanalizasyon Müjdesi

Maski’den 95 Mahalleye Kanalizasyon Müjdesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim