• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Marmaray'da arıza açıklaması

Dün açılan Marmaray'da bir günde 3 arıza yaşandı, seferler 3 kez durdu.
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'ndan yapılan açıklamada seferlerin durmasının nedeni aşırı yoğunluk ve meraklı yolcuların 'acil durum butonuna' basmasından kaynaklandığı belirtildi. Yetkililer, yolculardan sürekli gel-git yapmamalarını istedi.
 
İşte o açıklama:
 
''Bugün yolcu kabulüne başlanan Marmaray’da, olağanüstü ilgi ve yolcu yoğunluğu yaşanmaktadır.
 
Trene ilk defa binen yolcuların “acil durum” butonlarına basmaları sonucu tren durmaları yaşanmıştır.
 
Bu durum trenlerin zamanında duruş kalkışlarında aksamalara sebep olmaktadır.
 
Bu tür ve benzer konularda defalarca simülasyonları yapılan acil durum senaryoları uygulanmıştır.
 
Marmaray personeli, her türlü duruma karşı eğitimli olup, uygulanan senaryolarda herhangi bir güvenlik riski  bulunmamaktadır.
 
Ayrıca bugün bazı internet haber sitelerinde yer alan iddialarla ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.
 
1-  Sabah kısa süreli enerji kesintisi olmuş, ancak bu kesinti seferleri aksatmamıştır. Elektrik kesintisi dizinin peron başına yakın olduğu anda yaşanmıştır.
 
2- Tüp içerisinde 150 metre aralıklarla, mavi ışıklarla işaretli acil durum geçişleri bulunmaktadır. Benzer olayların tüp içerisinde yaşanması durumunda, yolcularımız diğer yoldaki trene alınabilecektir. Bugün böyle bir olay yaşanmamıştır.
 
3- KUMANDA MERKEZİ şu anda faaliyet gösteren 5 istasyon’daki her türlü elektronik sistemleri kontrol edecek şekilde kurulmuştur. Dolayısıyla, kumanda merkezinin ve elektronik sistemlerin yetersizliği iddiaları gerçek dışıdır.
 
4- Yolcu yoğunluğu beklenenin üzerinde olduğundan, yoğunluğu daha da artırmamak için Sirkeci istasyonunda duruş verilmemektedir.
 
5- Kazlıçeşme ve Haydarpaşa İstasyonlarında 9500’lük iki adet lokomotif ve iki adet acil müdahale aracı  hazır bulunmaktadır.
 
Yolcularımızın yoğunluğu dikkate alarak diğer yolculara yer açmak için mümkünse sürekli git-gel yapmamaları, ihtiyaçları ölçüsünde Marmaray’ı kullanmalarını bekler, saygılar sunarız.''
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim