• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Marmarabirlik’ten gübre desteği

Marmarabirlik’ten gübre desteği
Marmarabirlik, hasat döneminin sona ermesiyle birlikte zeytin ağaçlarında verimi artırmak ve çiftçiye kompoze gübre ve bakırlı ilâçları uygun şartlarda...

Marmarabirlik, hasat döneminin sona ermesiyle birlikte zeytin ağaçlarında verimi artırmak ve çiftçiye kompoze gübre ve bakırlı ilâçları uygun şartlarda verebilmek için harekete geçti. Ortaklar, son ödeme dilimi ürün alacaklarından mahsup edilmek üzere gübre, bordo bulamacı ve bakır sülfat alabilecekler. Yapılacak olan uygulamada kesinlikle faiz işletilmeyecek.

Marmarabirlik ürün alımlarının sona ermesi ile birlikte, ocak ayından itibaren başlayacak olan ağaç bakımı için ve üretimin artırılmasına yönelik NPK (toprak altı gübre) ihtiyacının karşılanması için harekete geçti. Yaklaşık bir haftadır kooperatif bölgelerindeki gübre fiyat araştırması yapılırken, Kooperatiflerden talep ve görüşler alındı. Marmarabirlik, üreticilerin en uygun fiyatla gübre temin edebilmesi için çalışmaları hızlandırdı.

Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Geçen yıl ortaklarımıza piyasa şartlarının altında fiyatlarla gübre desteği vermiştik. Kampanyanın sona ermesiyle birlikte hem üreticilerimizin gübre ihtiyacını karşılamak hem de piyasa koşullarının üzerinde gübre satılmasını önleyebilmek adına ortaklarımıza desteğe hazırız" dedi

Asa,"Üreticilerimizin en önemli girdi kalemi olan NPK gübreleri piyasada peşin alınıp satılmaktadır. Kompoze gübreler için kar amacı gütmeden ortaklarımıza destek verilecek olup, son dilim ürün bedeli alacaklarına mahsuben; gübre, bordo bulamacı ve bakır sülfat (göztaşı) alabileceklerdir. Satışın yapıldığı günün fiyatı geçerli olacaktır ve hiçbir şekilde faiz uygulanmayacaktır" ifadelerini kullandı.

"Her zaman olduğu gibi ortaklarımız için en doğrusunu yapacağız" diyen Başkan Asa, "Geçen yıl piyasada 95-100 TL'den satılan DAP (diamonyum fosfat) gübresini Marmarabirlik 79 TL'ye satarak destek olmuştuk. Ayrıca Eylül ayında Bakır Sülfat (göztaşı) fiyatları piyasada 400 TL iken Marmarabirlik olarak 271 TL'den sattık ve ortaklarımıza önemli bir kazanç sağladık" diye konuştu.

Asa, 2010 yılından bugüne Marmarabirlik olarak ürün bedellerinin ödenmesinde, gübre ve zirai ilaç dağıtımında 1 TL kredi kullanmadan hizmet vermeye çalıştıklarını, önümüzdeki günlerde kooperatifler tarafından gübre ve ziraî ilâç fiyatlarının ortaklara duyurusunun yapılacağını belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim