• BIST 9524.59
  • Altın 2506.267
  • Dolar 32.5562
  • Euro 34.2586
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Marmara Adası ve Burgazada'da art arda orman yangınları...

Marmara Adası ve Burgazada'da art arda orman yangınları...
Balıkesir'deki Marmara Adası ve Dursunbey ilçesine bağlı Alaçam Dağları'nda meydana gelen yangınların ardından İstanbul Burgazada'da da ormanlık alanda yangın çıktı.Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Burgazada’da ormanlık alanda yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

yangin-084.jpg

 

yangin3-003.jpg

Yangına Burgazada itfaiye ekipleri müdahale ediyor. İstanbul’un çeşitli ilçelerinden sevk edilen itfaiye araçları çıkarma gemisi ile adaya götürüldü. Yangına, Adalar itfaiye ekiplerince karadan, helikopterle de havadan müdahale edildi.

s2-005.jpg

Bir kısım itfaiye ekibi de Maltepe'den gemiyle adaya gelerek, yangın söndürme çalışmalarına destek verdi.
Yaklaşık 10 dönümlük bir alanda çıkan ve rüzgar nedeniyle yayılan yangın, ekiplerin çalışması sonucu söndürüldü.

s1-008.jpg

Aralarında çocukların da bulunduğu vatandaşlar da itfaiye aracından su doldurdukları bidonları, yanan ormanlık alana dökerek soğutma çalışmalarına destek verdi.

s-025.jpg

Ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor.

.yanin2-001.jpg

Marmara Adası’nda orman yangını

Balıkesir’in Marmara ilçesi Çınarlı kırsal mahallesi Mestanağa mevkiinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

lo.jpg

Marmara Adası merkezi ile Çınarlı kırsal mahallesi arasından bulunan Mestanağa mevkiinde çıkan yangına Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler ve Marmara Adası itfaiyesine bağlı birimler havadan ve karadan müdahaleye başladı. Helikopterle havadan yapılan müdahaleye yerden de arazözler eşliğinde yardım sağlanıyor. Aşırı rüzgar nedeniyle yayılan yangın için Çanakkale ve Keşan ile çevre illerden helikopter desteği istendi.

5d518598c9de3d2644d4e906.jpeg

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığını söyledi.

Rüzgarın çok etkili olduğunu ifade eden Aksoy, "Üst kesimlerde bulunan ahırların ve içindeki hayvanların ne durumda olduğunu bilmiyoruz. Telef olan hayvanların olduğu yönünde bilgi alıyoruz." diye konuştu.

Bu arada yerleşim alanına sıçrayan yangında, 4 itfaiye eri ve bazı vatandaşlar duman etkilendi. Ahırlardaki hayvanların telef olduğu, yangın nedeniyle vatandaşların evlerini tahliye etmeye çalıştığı da öğrenildi.

jjj.jpg

MARMARA ADALAR BELEDİYE BAŞKANI: YÜZDE 90'I KONTROL ALTINA ALINDI

AKSOY saat 23.00 sıraalrında  yaptığı açıklamada "Yangını tam anlamıyla kontrol altına aldık. Çok şükür can kaybımız yok, yüzlerce hayvanımız telef oldu, 3 tane evimiz yandı." ifadelerini kullandı.

Ormanlık alandan yerleşim yerlerine sıçrayan alevler nedeniyle 60'a yakın ev tahliye edilmişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim