• BIST 9548.09
  • Altın 2495.504
  • Dolar 32.4973
  • Euro 34.5457
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Manisa’da Şemsiyeli Sokak yenilendi

Manisa’da Şemsiyeli Sokak yenilendi
Şehzadeler Belediyesi tarafından hayata geçirilen Şemsiyeli Sokakta bahar aylarının gelmesiyle birlikte şemsiyelerde yenilenirken, vatandaşlar renkli şemsiyelerin...

Şehzadeler Belediyesi tarafından hayata geçirilen Şemsiyeli Sokakta bahar aylarının gelmesiyle birlikte şemsiyelerde yenilenirken, vatandaşlar renkli şemsiyelerin altında fotoğraf çekilmeyi de ihmal etmedi.

Şehzadeler Belediyesi'nin 2016 yılının Eylül ayında hayata geçirdiği Tarihi Kapalı Çarşı Şemsiyeli Sokak, bahar aylarının gelmesiyle birlikte yeniden şemsiyeler takılarak renklendi. Kış aylarında yıpranan şemsiyelerin toplandığı sokağa havaların güzelleşmesiyle birlikte birçok farklı renkte şemsiye asıldı. Şemsiyeli Sokak esnaflarından Erman Akyüz, sokağa asılan şemsiyelerin Şehzadeler Belediyesi'nin desteğiyle İstanbul'dan alındığını belirterek, "2016 yılının eylül ayında yapılmıştı. Eylül ayında şemsiyeler takıldı. Güzel bir şenlik oldu. Sokak canlandı, iyi bir durumdaydı. 2017 yılının yaz aylarının başına kadar şemsiyeler durdu. Şemsiyeler yaz aylarına kadar yıprandı. Kış mevsiminin gelmesiyle şemsiyeler söküldü. Şimdi yaz aylarının gelmesi ve Mesir şenliklerinin yaklaşmasıyla birlikte Şehzadeler Belediyesi tekrardan sokağa bir ışıklandırmayla şemsiyeler yaptı" diye konuştu.

Projenin sokağa canlılık kattığını ifade eden Akyüz, "Güzel bir proje. Sokağımıza, çarşımıza canlılık kattı. Hareketlilik başlattı. Esnaf için de güzel bir şey. Buradaki esnafın işlerinin hareketlenmesinde de etken oluyor. Şehzadeler Belediyesi Park ve Bahçe ekipleri geldi ve ağaçlarda düzenleme yaptı. Cumartesi günleri sokağımızda Hünerli Eller sergisi kuruluyor. Evlerinde bir şeyler yapan kadınlar burada satış yaparak emeğini bir şekilde paraya dönüştürüyor. Belediyeden daha farklı düşünceler ve projeler bekliyoruz. Elimizden geldiği kadar biz de onlara düşüncelerimizi yansıtıyoruz, onlar bize yardımcı oluyor sağ olsunlar" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim