• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Manço Eskişehir’de De Unutulmadı

Manço Eskişehir’de De Unutulmadı
Eskişehir'de 40 yıllık kaset satıcısı olan "Koca Usta" lakaplı Alaeddin Alagaş, ölümünün 17'nci yılında Barış Manço'yu dükkanında gün boyunca...

Eskişehir'de 40 yıllık kaset satıcısı olan "Koca Usta" lakaplı Alaeddin Alagaş, ölümünün 17'nci yılında Barış Manço'yu dükkanında gün boyunca şarkılarını çalarak andı.

Türkiye'de rock müziğin öncülerinden ve Anadolu Rock müziğinin kurucuları arasında sayılan Barış Manço, vefatının 17'nci yılında Eskişehir'de de anıldı. Esnaflar tarafından "Koca Usta" lakabıyla bilinen Alaeddin Alagaş, usta sanatçıyı eserlerini çalarak andı. Türk müziğine, "Dağlar Dağlar', "Sarı Çizmeli Mehmet Ağa', "Hal Hal', "Gül Pembe" gibi yüzlerce unutulmaz eser bırakan Barış Manço'nun şarkılarını kaset dükkanında gün boyunca çalan Koca Usta, Manço'nun fotoğrafını da dükkan içerisine astı. Gelen müşterilerce hoş karşılanan kaset dükkanında Barış Manço anısı yaşatıldı.

"ÇOK ÜZÜLDÜK BARIŞ MANÇO'YU KAYBEDİNCE"

Konuyla ilgili açıklama yapan Alaeddin Alagaş, ölümünün 17'nci yılında Barış Manço'yu rahmetle andı. Alagaş, "Eskiden bütün sanatçıların kasetleri yok satıyordu tabi Barış Manço'nun kasetlerinin de yok sattığı zamanlar çok oldu. Yani depolarda bulamıyorduk. İstanbul'daki depolarda da yok diyorlardı. O zamanlar yapımcılar da kaset bulamıyordu. Şuan ilgi daha çok cd üzerine tabi Barış Manço'nun kasetlerini de satıyoruz. Meraklıları gelip alıyor, arşiv yapanlar var ama çoğu kaseti bulunmuyor. Çok üzüldük Barış Manço'yu kaybedince. Barış Manço'nun bütün kasetleri Sarı Çizmeli Mehmet Ağa filan buna benzer bir sürü kaseti var. Hepsi satıyordu, şuan da bile Barış Manço'nun kasetleri hala satıyor, ama bulunmuyor bazı kasetleri. Yani para da verseniz bulunmuyor" ifadelerini kullandı.

"ADAM EVİNE EKMEK GÖTÜRMÜYORDU, KASET ALIYORDU"

Çalıştığı ilk dönemlerde müzik piyasasına da değinen Koca Usta Alaeddin Alagaş, "İlk zamanlar, çoğu sanatçının kaseti yok satıyordu. Yani talep çoktu o zamanlar. Adam evine ekmek götürmüyordu, kaset alıyordu, böyle bir dönem geçirdik. Burada depolar vardı, bir sanatçının depoya 10 bin kaseti geliyordu. Tabi çok sanatçı vardı o dönemlerde. Depolar sanatçıların kasetlerini yetiştiremiyordu. Şimdi kaset üretilmiyor eskisi gibi hemen hemen 10 senidir üretilmiyor. Zaten yeni nesil de kaseti bilmiyor. Buraya gelen gençlerden görüyoruz, kaseti bilmiyorlar" şeklinde konuştu.

Manço Eskişehir’de De Unutulmadı

Manço Eskişehir’de De Unutulmadı

Manço Eskişehir’de De Unutulmadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim