• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Maltepeliler, Kan Vermek İçin İlçe Meydanına Koştu

Maltepeliler, Kan Vermek İçin İlçe Meydanına Koştu
Maltepe Belediyesi ve Türk Kızılayı işbirliğiyle, "Haydi Maltepe Kan Vermeye" sloganıyla başlatılan kan ve kök hücre bağışı kampanyası ilçe meydanında...

Maltepe Belediyesi ve Türk Kızılayı işbirliğiyle, "Haydi Maltepe Kan Vermeye" sloganıyla başlatılan kan ve kök hücre bağışı kampanyası ilçe meydanında başlatıldı. Aynı anda 6 kişinin kan verebileceği Kızılay TIR'ında açıklama yapan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Bir kan, üç can, bir fidan" diyerek, Maltepelileri kan vermeye çağırdı.

Maltepe Belediyesi ve Türk Kızılayı işbirliğiyle "Haydi Maltepe Kan Vermeye" sloganıyla kan ve kök hücre bağışı kampanyası başlatıldı. Kampanya için düzenlenen toplantıya Maltepe Belediye Başkan Yardımcıları Canan Döner ve Haydar Genç, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türk Kızılayı Maltepe Şube Başkanı Köksal Köse ve Kuzey Marmara Bölge Kan Merkezi Müdürü Uzm. Dr. İlhan Birinci katıldı.

"STOKLARIMIZDA 2 MİLYON ÜNİTE KAN VAR"

Maltepelilerin büyük ilgi gösterdiği ve aynı anda 6 kişinin kan verebileceği Kızılay TIR'ında açıklama yapan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, ilçede büyük bir ilgiyle karşılandıklarını belirterek şunları söyledi: "Kan bağışının hem kendinize, hem de insanlığa büyük katkıları vardır. Yani sizlerden alınacak bir ünite kan, üç hastaya hayat oluyor. Ayrıca bundan sağlanacak gelirle sizlerin adına bir fidan dikiyoruz. Bu noktadan hareketle "Bir kan, üç can, bir fidan" sloganıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kan, bir de karşılıksız bağış olduğu için insanın vicdanını rahatlatıyor. Türk Kızılayı, 2005 yılında kan toplama hizmetine başladı. 2015 yılında şu an itibariyle stoklarımızda 2 milyon ünite kan var. Türkiye'nin toplam kan ihtiyacı da 2.5 milyon ünite. Bu hedefe de en kısa sürede inşallah ulaşacağız. Türkiye, kan ihtiyacının yüzde 95'ini kurumumuzdan sağlıyor. Bundan dolayı gururluyuz. Ayrıca Sağlık Bakanlığı ile ortak bir çalışma yaparak Türkök adıyla kurulan kurumumuzla kök hücre bağışını da başlattık. Bu anlamda da yılda 500 donöre ulaşmaya çalışıyoruz."

Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Canan Döner de, yoğun ilgilerinden dolayı vatandaşlara teşekkür etti ve kan bağışının önemine vurgu yaptı. Döner'e, belediye adına katkılarından ötürü Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar tarafından plaket takdim edildi.

Maltepeliler, Kan Vermek İçin İlçe Meydanına Koştu

Maltepeliler, Kan Vermek İçin İlçe Meydanına Koştu

Maltepeliler, Kan Vermek İçin İlçe Meydanına Koştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim