• BIST 9548.82
  • Altın 2489.672
  • Dolar 32.4897
  • Euro 34.5883
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Maltepe’deki oy sayımında son durum

Maltepe’deki oy sayımında son durum
Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul’daki seçim sonuçlarının kesinleşmesini bekliyor ve tek sayım yapılan ilçe Maltepe. Sayım yeniden başladı. İşte İmamoğlu ve Yıldım'ın aldığı oylar.

İstanbul seçim sonuçları bugün belli olabilir! Maltepe’deki oy sayımında son durum…

Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul’daki seçim sonuçlarının kesinleşmesini bekliyor ve tek sayım yapılan ilçe Maltepe. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde devam eden sayım işlemine dün akşam saatlerinde AKP ve MHP'lilerin tutumu yüzünden ara verilmişti. Sayım işlemi bu sabah yeniden başladı. Gün içerisinde ise 12 olan kurul sayısı, sayım işleminin bir an önce bitirilmesi için 22'ye çıkarıldı. Her şeyin planlandığı gibi gitmesi durumunda sayımın gece saatlerinde bitmesi Ekrem İmamoğlu'nun da pazartesi günü matbatasını alması bekleniyor.

Maltepe İlçe Seçim Kurulu'ndaki Sandık Sayım Kurulu sayısını ve sayımı hızlandırmak istemesine tepki gösteren MHP'li ve AKP'liler, sayım alanına topluca girerek çalışmaları durdurmuştu. Yaşanan gerginliğin ardından YSK İlçe Seçim Kurulu sayıma ara vermişti.

SABAH SAATLERİNDE YENİDEN BAŞLADI

Türkan Saylan Kültür Merkezi'ndeki sayım işlemi sabah saat 08:30 itibariyle yeniden başladı. 12 kurulla başlayan sayım, saat 15:00’da 22 kurullu sayıma çıkarıldı.

FARK 13 BİN 922

Saat 15:30 itirabiyle ise Maltepe'deki 1089 sandıktan 578'si sayıldı. Son duruma göre CHP adayı Ekrem İmamoğlu, rakibi Binali Yıldırım'ın 13 bin 922 oy önünde bulunuyor.

SAYIMIN SONA ERMESİ BEKLENİYOR

Sayımın sabah saatlerine kadar sonra ermesi ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun da pazartesi günü mazbatasını alması bekleniyor.

 

maltepe-sayim-haberi-genel-soldaki-polat-saroglu-sagdaki-omer-fethi-gurer.jpgNÖBET GÜRER VE ŞAROĞLU’NDA

CHP de her gün iki milletvekilini ‘nöbetçi’ olarak Maltepe’deki sayımda hazır tutuyor. CHP’nin bugünkü nöbetçileri Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer ile Tunceli milletvekili Polat Şaroğlu’ydu. Sayımla ilgili Sözcü’ye konuşan iki vekil “Nöbetimiz vukuatsız olarak devam ediyor. Dün yaşanan gerginliğin aksine bugün büyük bir sakinlik var. Herkes büyük bir özveri ile görevini yerine getirmeye çalışıyor.” dediler.

DÜNKÜ OLAYLARIN ARDINDAN BAZI ÖNLEMLER ALINDI

Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde önceki gün yaşanan arbedenin ardından YSK Maltepe İlçe Temsilciliği olayı tutanak altına almış ve bina için bazı güvenlik önlemlerinin alınmasına hükmetmişti.

Maltepe 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Süleyman Bayer, 2. İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Bahar Efe ve Müdür Vekili Emel Kaplan'ın imzası bulunan tutanakta; Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezinde bulunan Galeri A salonuna terminallerde sayım esnasında gruplara gözlemci sıfatıyla siyasi partiler tarafından bildirilen kişiler ve 2'şer milletvekililenin dışında başka hiçbir kimsenin alınmaması kararlaştırılmıştı. Kararda ayrıca; “Salon girişinde bulunan boş camlı alan önünde çay servisi yapılmasın” ifadelerine yer verilmişti.

İŞTE O TUTANAK

tutanak_2.jpg

Tutanakta şu ifadelede yer verildi; “Görevli personelle, gözlemci olarak siyasi partilerin görevlendirdiği gözlemciler sayım esnasında, sayım işleminin hızlandırılması için başkanlıkça alınan karar doğrultusunda sayım gruplarının çoğaltılması istendi. Bu sırada Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanları bağırarak ve beraberlerindeki çok sayıda kişilerle birlikte sayım işleminin yapıldığı salona girip çalışma ortamını engellemeleri, sayım için görevlendirdikleri parti gözlemcilerini geri çağırarak dışarı çıkartmaları, kargaşa ve kavga ortamı yaratmaları nedeniyle YSK'nın kararları doğrultusunda yeniden sayım işlemine 13/04/2019 tarih ve saat 08:30'a kadar ara verildiği, bu olaylar göz önüne alınarak, bundan sonraki çalışmaların selameti açısından;


1)Yeniden sayım işlemi yapılan Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezinde bulunan Galeri A salonuna terminallerde sayım esnasında gruplara gözlemci sıfatıyla siyasi partiler tarafından bildirilen kişiler ve sadece siyasi partilerin 2'şer kişi milletvekili dışında başka hiçbir kimsenin alınmamasına,
2)Salon girişinde bulunan boş camlı alan önüne her siyasi partiden en fazla 3 kişinin bulundurulmasına ve bu alana çay kavhe ve yiyecek içecek teşkilatının kurulmamasına,
3) Kararın gereğinin yapılması için Maltepe Kaymakamlığına, İlçe Emniyet Müdürlüğüne, siyasi partilere gönderilmesine karar verildi”

YSK MUAMMASI

YSK'nın, İstanbul Maltepe'deki geçersiz oyların sayımının sonlanmaması ve birleştirme tutanaklarının hazırlanmaması nedeniyle İstanbul'la ilgili kararını 13 Nisan sonrasına bırakabileceği, AKP'nin YSK'ya olağanüstü itirazda bulunabileceği belirtiliyor. YSK'nın verileri üzerinden yapılan hesaplamaya göre normal koşullarda olağanüstü itiraz 14 Nisan Pazar saat 17.00'de yani yarın sona eriyor ancak İstanbul'da oy sayımı henüz bitmiş değil. Bazı hukukçular olağanüstü itiraz süresinin uzatılamayacağını belirtirken bazı hukukçular ise başvuru süresinin uzadığını belirtiyor. YSK takvimindeki muammanın ilerleyen saatlerde netleşmesi bekleniyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim