• BIST 9084.61
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Maliye Bakanlığı'nda şok fişleme iddiası

Maliye Bakanlığı'nda şok fişleme iddiası
Taraf gazetesinin iddiasına göre; Maliye’de ‘kırmızı liste’ye alınan 24 müfettiş adayı, buldukları torpille 'yeşil' ve 'mavi liste'ye terfi etti. Müfettiş adaylarının, "Kürt, Alevi, cemaat üyesi ve Gezici" olarak fişlendiği iddia edildi.

Maliye Bakanlığı’na bağlı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’ndaki müfettiş adayları için uygulamaya konulan “renkli fişleme” skandalı büyüyor. Müfettiş adaylarını, “Kürt, Alevi, cemaat üyesi ve Gezici” olarak fişleyip ‘Kırmızı’ listeye alarak sınavdan elenmelerini sağlayan Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı bürokratlarının, “fişlemeler” arasında da “terfi” sistemi getirdikleri belirlendi. Söz konusu sistem sayesinde ilk iki sınavda kırmızı listede olduğu için elenen 24 müfettiş adayı, daha sonra buldukları torpillerle yeşil ve mavi listelere çıktı.

TORPİLLİ TERFİ

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’ndaki “renkli fişleme” skandalı ile ilgili yeni bilgi ve belgeler ortaya çıktı. Taraf'ın gündeme getirdiği belgelere göre, geçtiğimiz yıl gerçekleşen 5 bin kişilik müfettiş alımı için üç ayrı sözlü sınav yapıldı. 28 Eylül’de gerçekleştirilen 3’üncü sözlü sınavı, önceki sınavlarda başarısız olmuş, yani kırmızı listede yer aldığı için elenmiş bazı adaylar yeşil listeye geçerek kazandı. Söz konusu adayların kırmızı listeden yeşil ve mavi listeye terfi etmelerinde referanslar etkili oldu. Yani torpil bulanların kırmızı listeden yeşil ve mavi listeye geçtikleri belirlendi. Ulaşılan 24 kişilik terfi listesinde iki adayın, mavi listeye yani AK Parti’ye yakın müfettişlerin yer aldığı listeye yükseldiği, diğer 22 kişinin ise yeşil listeye geçtikleri görüldü.

4 TORPİLİ VAR

Listede, adayların referansları da yer aldı. Buna göre bir çok adayın bakan, milletvekili ve bürokratlardan torpil bulması dikkat çekti. Örneğin bazı adayların tek torpil ile yetinmeyip 3-4 ayrı kişiden referans getirdiği belirlendi. Yine aynı listede, bazı bürokrat çocuklarının da yer aldığı gözden kaçmadı.

270220140907122223809_3.jpg
ŞİMŞEK VE AĞBAL

Maliye Bakanlığı’daki “renkli fişlemeler”, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Müsteşarı Naci Ağbal’ı zor durumda bıraktı. Şimşek, her fırsatta “Kürt kökenli” olduğunu belirterek, fırsat eşitliğinin en güzel örneğinin kendisi olduğunu ifade etmişti. Batman doğumlu olan Şimşek’e bağlı kurumda, “Kürt kökenli” olduğu için bazı adayların kırmızı listeye alınarak elendiği ortaya çıktı. Yine fişlemelerle ilgili çalışmaların, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal’ın bilgisi dahilinde yapıldığı gündem gelmişti. Ağbal da, 220 bin dolarlık saati ile tanınıyor. Toplu sözleşme görüşmelerinde memurlara önerdiği yüzde 3.5 oranındaki zam nedeniyle, uzun süre eleştirilen Ağbal, bakanlık içinde, “gizli Maliye Bakanı” olarak nitelendiriliyor. Hatta Şimşek’i, “by-pass” ederek Başbakan Tayyip Erdoğan ile bir çok kez görüştüğü öne sürülüyor.

270220140907432226372_3.jpg

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim