• BIST 9676.05
  • Altın 2502.409
  • Dolar 32.5883
  • Euro 34.8536
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Mali Müşavirlere İŞKUR Teşvikleri Anlatıldı

Mali Müşavirlere İŞKUR Teşvikleri Anlatıldı
Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, mali müşavirlere İŞKUR'un sağladığı teşvikleri anlattı.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, mali müşavirlere İŞKUR'un sağladığı teşvikleri anlattı.

Mersin İŞKUR, güncellenen ve personel maliyetlerini düşüren programlarını işgücü piyasası ile paylaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ile işbirliğinde mali müşavirlere yönelik "İŞKUR Tanıtımı ve Teşvik Sistemi" konulu bilgilendirme yapıldı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen toplantıda, Mersin İŞKUR yetkilileri Serkan Özada ve Erkan Şanlı tarafından yapılan sunumda, İŞKUR'un işgücü piyasasının ihtiyaçlarını karşılayan ve değişime uyum sağlayan programlarının büyük önem kazandığı belirtildi. Mersin İŞKUR'un 2015 yılında personel ihtiyacını karşılamada önemli bir kanal haline geldiği ifade edilen sunumda, 2015 yılında Mersin İŞKUR aracılığı ile 20 bin 607 kişinin özel sektörde işe yerleştirildiği vurgulandı.

İŞKUR yetkilileri, "2010 yılından itibaren iş arayanlara profesyonel danışmanlık hizmeti veren Mersin İŞKUR, işverenlere yönelik danışmanlık hizmetleriyle firmaları ziyaret ederek bilgilendirme yapıyor, firmaların personel maliyetlerini düşürecek programlarını tanıtıyor. En az iki çalışanı olan işyerlerinin personel ihtiyaçlarını maliyetsiz olarak karşıladığı "İşbaşı Eğitim Programı', bir yandan iş arayanların tecrübe eksikliğini giderirken, diğer yandan da işverenlerin ihtiyaç duyduğu personeli maliyetsiz bir şekilde yetiştirme fırsatı sunuyor. Ayrıca, iş arayanlar bu programdan yararlanırken asgari ücret tutarında bir gelir elde edebiliyorlar" bilgilerini verdiler.

Toplantıyla ilgili açıklama yapan Mersin İŞKUR Mustafa Kutlu, "Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ile personel maliyetleri hususunda çözüm ortağı olarak çalışmaktayız. Oda üyelerimizi kurum faaliyetlerimiz hakkında periyodik olarak bilgilendirerek, onların da işbirliği yaptığı işyerlerinde kurum hizmetlerinin uygulanabilirliğini arttırmayı hedefliyoruz. Özellikle işbaşı eğitim programı ve teşvik sisteminin 2016 yılında işverenler tarafından yoğun olarak kullanılmasının işverenlere büyük avantaj sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim