• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Malazgirt’te Rehber Öğretmenler Değerlendirme Toplantısı

Malazgirt’te Rehber Öğretmenler Değerlendirme Toplantısı
MUŞ (İHA) – Muş'un Malazgirt Milli Eğitim Müdürü Kenan Kayretli, rehber öğretmenler arasındaki işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla bir toplantı...

MUŞ (İHA) – Muş'un Malazgirt Milli Eğitim Müdürü Kenan Kayretli, rehber öğretmenler arasındaki işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla bir toplantı düzenledi.

İlkokul, ortaokul ve liselerde görev yapan rehberlik öğretmenlerinin katıldığı "Koordinasyon Değerlendirme Toplantısı'nda; TEOG, YGS ve LYS tercih çalışmaları ve bilgilendirme, okullarda şiddetin önlenmesine yönelik yapılacak çalışmalar, okul gezilerine ilişkin değerlendirmeler, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı kapsamında yapılan çalışmalar, Çocuk Koruma Kanunu kapsamında yapılan çalışmalar, özel eğitim hizmetleri kapsamındaki çalışmalar ve madde bağımlılığı araştırma sonuçlarına ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Kayretli; TEOG, YGS ve LYS sürecinde rehber öğretmenlerine çok iş düştüğünü ifade ederek, "Öğrencilerimizin hayatlarını önemli ölçüde etkileyen bu sınavların sonucunda çocuklarımızın doğru tercihler yaparak istedikleri okullara yerleşmeleri hem bizler hem de velilerimiz açısından oldukça önemlidir. Siz değerli çalışma arkadaşlarımdan özellikle bu konuda hassas davranmanızı, öğrencilerimize ve velilerimize en iyi şekilde rehberlik hizmeti vermenizi istiyorum. Eğitimde kalite ve niteliğin artırılmasında önemli roller üstlenen grup rehber öğretmenlerimizdir. Sizlerin daha hoşgörülü, daha mütevazı, diyaloglara açık ve iletişimde çok iyi durumda olmanız gerekiyor. Rehberlik servisleri okullarda her alanda öne çıkan ve herkesin güvenini kazanan bölümlerdir. Günümüzde birçok alanda gelişmeler ve değişimler olmakta. Bunlar eğitim alanına da doğru orantılı yansımaktadır. Bu paralelde sizin alanınızda da her gün yenilikler olmaktadır. Siz psikolojik danışmanlar olarak okullarımızda çocuklarımızın özel yetenek ve kabiliyetleri bulup farkına varmak açısından çok önemli roller üstleniyorsunuz. Sizler eğitimde yol gösterici ve rehber konumundasınız" dedi.

Malazgirt’te Rehber Öğretmenler Değerlendirme Toplantısı

Malazgirt’te Rehber Öğretmenler Değerlendirme Toplantısı

Malazgirt’te Rehber Öğretmenler Değerlendirme Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim