• BIST 9107.39
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Malatyalı Taş Ustasından muhteşem sergi!

Malatyalı Taş Ustasından muhteşem sergi!
Malatyalı taş ustası Ramazan İnan,dünyanın çeşitli yerlerinden getirdiği çok özel taşları Türkiye'nin dört bir yanına dağıtıyor.Usta Ramazan Bey'in getirdiği birbirinden güzel ve değerli taşlara ilgi ise büyük.

Zümrüt, yakut, inci, mercan gibi birbirinden değerli taşlarla yapılmış antika eşyaları dünyanın çeşitli ülkelerinden Türkiye'ye getiren Malatyalı sanatsever ve taş ustası Ramazan İnan, birbirinden özel ve değerli antika koleksiyonlarını İHA kameraları için sergiledi.

Çin, Hindistan, Tayland gibi dünyanın çeşitli ülkelerinden alıp Mardin'den İzmir'e kadar Türkiye'nin dört bir yanına dağıtan Malatyalı taş ustası Ramazan İnan 30 yıldır bu işi yapıyor.

2.5 yıl Hindistan'da taş üzerine eğitim aldığını söyleyen Ramazan İnan işini tutkuyla ve severek yapıyor. Yurtdışından getirdiği bazı modellerin Hülya Avşar ve Sibel Can gibi Türkiye'nin önde gelen sanatçılarının kullandığını ifade den İnan "Dünyanın en ünlü modellerini Türkiye'ye ben getiriyorum, haliyle ilgi de büyük oluyor" dedi.

Pütürge doğumlu olan İnan antika eşyaları sergilemek için Gaziantep'te bir mağarayı müzeye çevirdiğini belirterek "Bir Malatyalı olarak bu bölgede taşı ilk defa ben tanıttım. Uzakdoğu'ya kadar gittim oradan getirdiğim bu eşyaları Urfa'ya Şırnak'a tanıttım" şeklinde konuştu.

Antika eşyalarının daha çok turistik bölgelerde ilgi gördüğünü belirten İnan, "Marmaris, Kuşadası gibi yerlerde bu işin meraklıları daha çok, dünyanın en pahalı taşlarından yapılmış takıları bayanların ilgisine sunuyorum, dünyanın en ünlü modellerini Türkiye'ye ben getirtiyorum" ifadelerini kullandı.

Malatyalı olarak Malatya'da da bir müze açmayı planladığını aktaran İnan, "Gaziantep'te mağarayı müzeye çevirdiğimde turizm bakanı, Gaziantep Valisi ve Belediye Başkanı benimle gurur duyduklarını ifade ettiler. Ben Allah nasip ederse burada da müze açmayı düşünüyorum bunun için Malatya Valisi'nden ve Belediye Başkanı'ndan destek bekliyorum" diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim