• BIST 9468.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Malatyalı Düşünürler Anlatıldı

Malatyalı Düşünürler Anlatıldı
İnönü Üniversitesi Niyazi Mısri Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte "Niyazi-i Mısri el Malati ve Hamdi-i Vani el-Malati'nin...

İnönü Üniversitesi Niyazi Mısri Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte "Niyazi-i Mısri el Malati ve Hamdi-i Vani el-Malati'nin Düşünce Dünyası" başlıklı bir panel düzenlendi.

Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu'ndaki etkinliğe İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Kahraman, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karagöz, Birlik Vakfı Malatya Şube Başkanı Sadi Ergül, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlik, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra sahne alan Malatya Tasavvuf Musikisi Yaşatma ve Koruma Derneği Korusu'nun sunduğu ve Niyazi-i Mısri'nin bestelenmiş şiirlerinin seslendirildiği müzik dinletisine geçildi.

Eğitimci Hamdi Hamit Polat'ın oturum başkanlığı yaptığı panelde, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tatcı, Niyazi-i Mısri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Altunkaya ve Araştırmacı-Yazar Sadık Yalsızuçanlar birer sunum yaptı. Edebiyat tarihinde, Ahmet Yesevi, Yunus Emre, Niyazi-i Mısri, Mevlana ve Muhyiddin İbn Arabi gibi büyük şahsiyetlerin önemine vurgu yapan konuşmacılar, Niyazi-i Mısri el-Malati'nin ise adeta bunların bileşkesi olduğunu belirtti. Niyazi-i Mısri el-Malati'nin tasavvuf dünyasının önde gelen bir ismi olduğunu, bu yolda çileli bir hayat yaşadığını ifade eden konuşmacılar, 1918 yılında yaşanan sıkıntılar sırasında Şanlıurfa'dan Malatya'ya gelen Hamdi-i Vani el-Malati'nin ise hem tıbbi hem de tasavvufi ilimler konusunda iyi bir ilim adamı ve mütefekkir olduğunu, ancak bu düşünürün çok bilinmediğini söyledi.

Niyazi-i Mısri el Malati ve Hamdi-i Vani el-Malati'nin, düşünce dünyası hakkında detaylı konuşmaların yapıldığı panelin sonunda, panelistlere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir tarafından plaket ve hediye paketi takdim edildi.

Malatyalı Düşünürler Anlatıldı

Malatyalı Düşünürler Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim