• BIST 9679.8
  • Altın 2487.173
  • Dolar 32.4205
  • Euro 34.4431
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 18 °C

Malatya Yetimler Kervanı Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı İhsan Çolak:

Malatya Yetimler Kervanı Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı İhsan Çolak:
Malatya Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çolak, hayırsever iş adamlarının yapacakları yardımlarda...

Malatya Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çolak, hayırsever iş adamlarının yapacakları yardımlarda derneklerinde bulunan gıda bankacılığı özelliği ile vergi matrahlarında yüzde yüzlük bir indirim sağlayacaklarını belirtti.

Battalgazi ilçesi şifa mahallesinde bulunan dernek binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İhsan Çolak, derneğin kuruluş amacı ve gıda bankacılığı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çolak, Yetimler Kervanının 2008 yılında kurulduğunu belirterek, "Bu derneği kurarken bütün arkadaşlarımız, "yardım yapılırken öyle bir şey yapalım ki hedefi 12 "den vuralım" düşüncesi ile yola çıktılar. Bu yüzden biz yetim ve kimsesizlerden oluşan ailelere yardım edelim diyerek tüzüğümüzü hazırladık. Bu anlamda şuanda 403 tane ailemiz var, bu da 2000 kişiyi geçiyor. Biz herhangi bir kuruluşa bağlı kalmadan sadece yardım amacı ile kurulmuş bir dernek olarak Dünya'daki bütün, yardım etmeye meyilli olan insanların yardımın bekleyerek bu oluşumu oluşturduk" diye konuştu. Çolak konuşmasında, gıda bankacılığı ile hayırseverlerin vergi matrahlarında yüzde yüzlük bir muafiyet sağlayacaklarını söyleyerek, "2016 Ocak ayından itibaren gıda bankacılığı kapsamındaki yetki, Türkiye genelinde 42 derneğe verilmişti. Bunlardan bir tanesi de biziz ve Ocak ayından beri gıda bankacılığı kapsamındayız. Buna göre eğer bir yardımsever, giyim, gıda, temizlik, yakacak gibi ürünleri yetimler kervanına bağışladığı takdirde bizde bunun karşılığında vergiye tabi matrahlarından yüz indirim sağlayacağız. Buda, iş adamları veya kira geliri olan insanlar için büyük bir kolaylık. İnsanlar bunun üzerinde yardım yapmak istedikleri zaman, yardım yaparlarsa, hem kendileri için kolay olacak, hem de yetim ailelerimiz bağışlardan faydalanmış olacaklar" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim