• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Malatya Kültürü Bu Evde Yaşayacak

Malatya Kültürü Bu Evde Yaşayacak
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya kültürünün yaşatılması için bir proje hayata geçiriyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya kültürünün yaşatılması için bir proje hayata geçiriyor. Şehit İbrahim Tanrıverdi Kültür ve Sanat Sokağında 2 kattan oluşan bir konak "Malatya Kültür Evi" olarak düzenleniyor.

Fırat Kalkınma Ajansı desteğiyle Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Projeler ve Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı Koordinasyonunda düzenlenen Malatya Kültür Evinde, geçmişteki Malatya yaşamından objeler ile basın müzesi ve bazı Malatyalı ünlülere ait canlandırmalar yer alıyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çalışmaların büyük oranda tamamlandığı Malatya Kültür Evinde incelemelerde bulundu. İnceleme sırasında Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu tarafından Kültür Evi ile ilgili bilgiler verdi. Önümüzdeki aylarda bitirilerek hizmete açılması planlanan Malatya Kültür Evi Projesi içerisinde Malatya'nın geçmişine ait örf, adet, gelenek ve görenekler, çalışma ve ev hayatı ile gündelik hayat, giyim, el sanatları, sofra ve yemek kültürü, çocuk bakımı gibi kültürler, il tarihinde önemli haberlerin yer aldığı basın müzesi, bazı tanınmış Malatyalılara ait canlandırmaların kültürel doku içerisinde çeşitli objelerle hayat bularak anlatılması sağlanıyor. Geçmişteki Malatya kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması bakımından önem arz eden Malatya Kültür Evi Projesi ile Malatya Kültür envanterinin oluşturularak, bu kültürün yaşatılması, tanıtılması, yeni nesillere aktarılması ve turizme katkı sağlanması amaçlanıyor. 2 katlı konağın her odasında ayrı bir Malatya kültürünün sergileneceği projede, ayrıca salon ve eyvan düzenlemeleri de yer alıyor.

Elinde Malatya kültürünü yansıtan malzemeleri bulunan ve bu malzemeleri paylaşmak isteyen vatandaşların, Malatya Kültür Evi Koordinatörlüğü ile (0 422 377 14 93) irtibata geçmeleri istendi.

Malatya Kültürü Bu Evde Yaşayacak

Malatya Kültürü Bu Evde Yaşayacak

Malatya Kültürü Bu Evde Yaşayacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim