• BIST 9704.31
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Mahkemenin 'dershaneler açılsın' kararını milli eğitim müdürü uygulamıyor

Mahkemenin 'dershaneler açılsın' kararını milli eğitim müdürü uygulamıyor
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Eskişehir Valiliği, Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Danıştay'ın "Dershaneler kapatılamaz" kararına rağmen, şehirde faaliyet...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Eskişehir Valiliği, Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Danıştay'ın "Dershaneler kapatılamaz" kararına rağmen, şehirde faaliyet gösteren FEM'e ait 3 dershaneyi herhangi bir gerekçe göstermeden kapatmasına mahkeme "dur" dedi. Eskişehir İdare Mahkemesi, davalı idareler MEB ve Eskişehir Valiliğinin cevabı beklenmeksizin doğacak zararlardan dolayı yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Yürütmenin durdurulması kararının hemen uygulanması gereken kararlardan olmasına ve Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kararın üzerinden üç gün geçmesine rağmen mühürlü dershaneler halen açtırılmadı. Bunun üzerine dershane avukatları ve yöneticileri İlçe Milli Eğitim hakkında, mahkeme kararlarını uygulamamaktan dolayı suç duyurusunda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde, Eskişehir Valiliği kendisinin açılmasına izin verdiği ilgili kuruma bağlı 3 ayrı dershaneyi herhangi bir gerekçe, yasal bir dayanak göstermeden "kapatılmalı" yönünde olur vererek Milli Eğitim Bakanlığı'na yazı gönderdi. Bakanlık, AYM ve Danıştay'ın "dershaneler kapatılamaz" kararına rağmen Vali Güngör Azim Tuna'nın oluru ile "kapatılmalı" denilen 3 dershanenin açma ve işletme ruhsatlarını iptal etti.

Dershane yöneticileri, hukuksuz işlemin iptali için İdare Mahkemesi'nde dava açtı, aynı zamanda yürütmenin durdurulmasını talep etti. Eskişehir İdare Mahkemesi, başvuruyu inceleyerek karara bağladı. Mahkeme, davalı idareler MEB ve Eskişehir Valiliği'nin cevabı beklenmeksizin doğacak zararlardan dolayı yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Yürütmenin durdurulması kararı hemen uygulanması gereken kararlardan olduğu belirtildi. Karar, valilik, kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitime iletildi.

Valilik ve kaymakamlık, açma işleminin Odunpazarı İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yetkisinde olduğunu bildirdi. Dershane yetkilileri avukatları, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek, telefonla arayarak mühürlerin açılmasını istedi. Ancak mahkeme kararının hemen uygulanması uygulanması gereken bir karar olmasına rağmen Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, dershaneleri bir türlü açmadı. Dershane avukatları ve yöneticileri İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında, polise şikayette bulunup, mahkeme kararlarını uygulamamaktan dolayı suç duyurusunda bulundu.

AVUKAT ŞEN: İLÇE MİLLİ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRÜ KARARI UYGULAMAYACAĞINI SÖYLEDİ

Dershane avukatlarından Selamet Şen, mahkemenin verdiği yürütmenin durdurulması kararını Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün uygulamadığını söyledi. Mahkemeden yürütmenin durdurulması yönünde karar çıktığını anlatan Avukat Şen, şöyle konuştu: "Sabah bu kararı ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Odunpazarı Kaymakamlığı'na ve Eskişehir Valiliğine bildirdik. Yürütmenin durdurulması olduğu için mühürlenen dershane kapılarının açılması gerekiyor. İlgili kurumlar açma işlemini yapacak kurumun Odunpazarı İlçe Milli Eğitim olduğunu bildirdi. Biz beyefendileri saat 15.00'e kadar bekledik. Bu saate kadar gelip giden olmayınca şirket temsilcimiz ilçe milli eğitim şube müdürünü arayarak mührün açılıp açılmayacağını sordu. Şube müdürü, yürütmenin durdurulması kararını uygulamayacağını söyledi. Biz de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geldik. Bize bizzat bunu ifade etmesini istedik. Eğer ifade etmiyorsa yazılı beyanda bulunmasını istedik. Sonuçta polis çağırdılar ve karakola gidiyoruz. Mahkemenin kararını uygulamıyorlar, şikayetçiyiz."

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Mahkemenin 'dershaneler açılsın' kararını milli eğitim müdürü uygulamıyor

Mahkemenin 'dershaneler açılsın' kararını milli eğitim müdürü uygulamıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim