• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Mahalle muhtarı sığınmacılara günlük ekmek dağıtıyor

Mahalle muhtarı sığınmacılara günlük ekmek dağıtıyor
Çorum'da bir mahalle muhtarı, hayırseverlerin desteğiyle sığınmacılara günlük ekmek ve yemek dağıtıyor.

Çorum'da bir mahalle muhtarı, hayırseverlerin desteğiyle sığınmacılara günlük ekmek ve yemek dağıtıyor. Ekmek alabilmek için bekleyen sığınmacıların yoksulluk manzaraları yürek burkuyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışıyor. Diğer illere olduğu gibi Çorum'a da her geçen gün yeni bir sığınmacı aile geliyor. Barınma ve yiyecek sıkıntısı yaşayan ailelerin çilesi, havaların soğumasıyla birlikte daha da arttı. Kimileri evinde soba bile bulamazken, kimisi de yakacak derdine düşüyor. Günlük sorunların başında ise yiyecek ihtiyacı geliyor. Semt pazarlarında çürük meyve ve sebzeleri toplayan birçok aile, hayırseverlerin desteğiyle ayakta kalıyor.

Sığınmacıların en büyük yardımcıları ise mahalle muhtarları. Aç kalan ve yakacak bulamayan sığınmacılar muhtarların kapısını çalıyor. Her gün onlarca aileye yardımcı olmaya çalışan Ulukavak Mahallesi Muhtarı Hanefi Özdemir, hayırseverlerin desteğiyle günlük 500'e yakın ekmek ve 200 kişilik yemek dağıtıyor. Her gün muhtarlık önünde yüzlerce kişi yardım almak için sıra bekliyor.

"SIĞINMACILARIN HALİ İÇLER ACISI"

Sığınmacıların halinin içler acısı olduğunu söyleyen Özdemir, "Türkiye'ye BM kontrolünde gelen sığınmacılar var. Onlar için gerekli yardımlar yapılıyor. Ancak kamplardan ayrılarak gelenler kendi ayakları üzerinde durmaya çalışıyor. Herhangi bir yardım almıyorlar. Evlerinde soba, yatak, yorgan olmayan aileler var. Bugün 19 kişilik 3 aile daha geldi. Onlara soba temin etmeye çalışıyoruz." dedi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE EKMEK VE YEMEK

Muhtarlıkta ekmek dağıtmaya başladıklarını söyleyen Özdemir, "Burada günlük ekmek ve sıcak yemek dağıtıyoruz. Yemeğimiz az ama birkaç tabaklık azar azar 200 kişiye dağıtıyoruz. Ekmek almak için Iraklı ve Suriyeli ailelerin yanı sıra Çorum'daki ihtiyaç sahipleri de geliyor. Bu soğuk kış günlerinde kapımızı çalan insanlara elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim