• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Mağdurken Suçlu Oldu

Mağdurken Suçlu Oldu
Aydın'ın Didim ilçesinde boşandığı eşi tarafından darp edilen ve 3,5 yaşındaki oğlu eski eşi tarafından kaçırılan Zeliha Erdemir hakkında boşandığı...

Aydın'ın Didim ilçesinde boşandığı eşi tarafından darp edilen ve 3,5 yaşındaki oğlu eski eşi tarafından kaçırılan Zeliha Erdemir hakkında boşandığı eşi tarafından dava açıldı. Eski eşinin kendisini tehdit etmesi ve saldırması sonucunda kendisini korumak için biber gazı kullanan Erdemir silahlı saldırı ve tehdit suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

Didim'de boşandığı eşi tarafından sokak ortasında darp edilen ve velayeti annesinde olmasına rağmen 3,5 yaşındaki çocuğunu kaçıran koca, bu kez eski eşine dava açtı. 52 gündür saklanan eski Murat Cem Kara, birkaç gün önce Didim'de polis tarafından saklandığı evde bulunmuş ve 3,5 yaşındaki M.K. annesi Zeliha Erdemir'e teslim edilmişti. Yakalanan firari koca ise hakkında bulunan başka bir suçtan dolayı tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Yaşanan bu olaylar sonrasında Murat Cem Kara, eski eşi Zeliha Erdemir hakkında silahlı saldırı ve hakaret suçlarından dava açtı. Davanın ilk duruşması 16 Şubatta görüldü.

Kendisine yönelik açılan davayla ilgili açıklama yapan Zeliha Erdemir, "Boşanma davası sonrasında ilk kez çocuğumu verdim. İlk kez verdikten sonra almaya gittiğimde bana yumruk attı. Sonrasında hastaneye kaldırıldım ve taburcu oldum. Sonrasın da 52 gün boyunca çocuğumu bulamadık. 2 gün önce oğlum bana teslim edildi Sağlık olarak oğlum iyiydi ama ruhsal anlamda biraz çöküntü yaşıyor" dedi.

Hakkında dava açılan olayla ilgili bilgiler aktaran Erdemir, "Geçen yaz döneminde ben yine çocuğumu almaya gitmiştim; almak için gittiğimde çocuğumu omuzundan tutmuştu bana çocuğu vermek istemedi. Bir gün öncesinde de olay yaşamıştık. Sonrasın beni saçımdan tutup yere düşürdü. Erkek kardeşim de oradaydı ve onunla kavgaya tutuştu. Kardeşimi ve kendimi kurtarmak için biber gazı sıktım, biber gazı sıktığımdan dolayı silah taşıyor durumunda oldum ve şu an mahkememiz var. Mağdurken suçlu duruma düştüm." sözlerini sarf etti.

Zeliha Erdemir'in avukatı Zekiye Baran ise "Bu yaşanan son olaydan sonrada eşinin şiddetine maruz kaldığı olaylar var. Bunlardan bir tanesinden bıçakla yolunu kestiğinde kendisini savunmak için çantasında taşıdığı biber gazını kullanıyor. O biber gazını kullanmamış olsa bugün belki aramızda olmayacaktı. Fakat Zeliha'nın aleyhine dava açılıyor. Geçen hafta duruşmasına girdik. Biber gazı silah sayıldığından silahla yaralama ve hakaretten dava açıldı. İnanıyoruz ki bu davanın seyri değişecek; Zeliha'nın mağdur olduğu ortaya çıkacak ve yanlış açılmış bir dava olarak düşünüyoruz. Kendisi için istenen bir ceza da var; 26 aylık bir ceza isteniyor. Dava devam ediyor ve Nisan ayına kaldı" diye konuştu.

Mağdurken Suçlu Oldu

Mağdurken Suçlu Oldu

Mağdurken Suçlu Oldu

Mağdurken Suçlu Oldu

Mağdurken Suçlu Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim