• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Mağdur Pazarcı Belediyeye Karşı Hakkını Arıyor

Mağdur Pazarcı Belediyeye Karşı Hakkını Arıyor
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde geçimini pazarlarda çorap ve çamaşır satarak geçimini sağlayan Necmiye Olgunsoy, pazar yerini başkasına veren Bandırma...

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde geçimini pazarlarda çorap ve çamaşır satarak geçimini sağlayan Necmiye Olgunsoy, pazar yerini başkasına veren Bandırma Belediyesi'ne karşı hakkını arıyor.

Bandırma'da pazarcılık yaptığını ve sonuna kadar hakkımı arayacağını söyleyen pazarcı esnafı Necmiye Olgunsuy, kendi pazar yerini başkasına kiralayan Bandırma Belediyesi'ne tepkili. Dilekçelerine cevap verilmediğini iddia eden Olgunsoy, "12 seneden beri pazarcılık yapmaktayım. Pazar yerleri eşim Hamza Olgunsoy adına kayıtlıdır. Başladığımız günden beri vergi mükellefiyiz. Fakat Bandırma'da kurulan pazartesi pazarında 4 metre yerim var. Bandırma Belediyesi ekipleri bana tezgah açtırmıyorlar. Selvina Subaşı adındaki pazarcı benim yerimi tuttu. Yerimi tuttuktan sonra Bandırma Belediyesine şikayet ettim. Bandırma Belediyesi Encümen kararı benim hakkımı ihlal etmediği halde Bandırma Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü benim hakkımı ihlal etti. 15 aydan beri ben pazartesi pazarında tezgah açamamaktayım. Bandırma Belediye personeli bana çorap ve çamaşırın ticaretten sayılmadığını söyledi. Bende Bandırma Belediye personeline maliyeye ben neden vergi ödüyorum diye kendilerine sorduğumda ve defalarca dilekçe vermeme rağmen bana saçma sapan yazılar ve saçma sapan cevaplar verdiler. Belediye personeli bana Pazartesi pazarı, Sunullah caddesi üzerindeki 43 parseldeki yerimi terkediyorum diye dilekçe vermemi söylediler. Ben buna bir çözüm bulamadım. Bandırma Kaymakamlığı'na ve Savcılığa müraacat ettim. Ama bir çözüm bulamadım. Bandırma Belediye görevlileri söyleyecek söz bulamadıkları için benden kaçıyorlar sürekli. 15 aydan beri mağdurum. Benim yasal hakkımı kimsenin ihlal etmeye hakkı yoktur. Yetkililerin sesimi duymasını istiyorum" dedi.

Mağdur Pazarcı Belediyeye Karşı Hakkını Arıyor

Mağdur Pazarcı Belediyeye Karşı Hakkını Arıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim