• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Maden İşçilerinden Misafirhane Eylemi

Maden İşçilerinden Misafirhane Eylemi
Zonguldaklı maden işçileri kamuoyunda gündeme gelen Amelebirliği misafirhanesinin özelleştirilmesi konusuna tepki göstermek amacıyla eylem yaptı.

Zonguldaklı maden işçileri kamuoyunda gündeme gelen Amelebirliği misafirhanesinin özelleştirilmesi konusuna tepki göstermek amacıyla eylem yaptı. İşçiler, karara tepki gösterdi.

Madenci Anıtı'nda toplanan maden işçileri sloganlar atarak halkı, maden işçilerine ve Amelebirliği misafirhanesine sahip çıkmaya davet etti. Grup adına konuşma yapan maden işçisi Vural Saraç, Amele Birliği Başkanı Osman Balamir'in yaptığı açıklamalarına tepki gösterdi. Amelebirliği misafirhanesinin kiralama yoluyla devrini doğru bulmadıklarını uzun vadede maden işçilerinin hak kaybına uğrayacağını ifade ettiler. İşçilerden Vural Saraç, "Değerli maden işçisi arkadaşlarım, değerli emek dostları; Hepimizin takip ettiği ve bildiği üzere Amelebirliği Başkanı Osman Balamir basına yaptığı çelişkili açıklamalarda; Maden işçisinin evi konumundaki misafirhanenin zarar ettiğini, bu nedenle misafirhaneyi kiralama Ankara'da ki yöntemiyle devretme kararı aldıklarını açıkladı. Amele birliği Yönetim Kurulu'nda alınan bir kararla, daha sonra belirlenecek bir şirket veya tamirat karşılığı 10 yıllığına kiraya verileceği, maden de yüzde 12 oranında bir konaklama kontenjanı ayrılacağı, maden işçilerinin ve yakınlarının misafirhaneden bu şekilde yararlanmaya devam edeceği, değişik kaynaklardan kamuoyuna yayılıyor. Buna gerekçe olarak da misafirhanenin zarar ettiği, sağlıklı bir ortamın olmadığı, 22 odasının zaten kullanılmadığı, misafirhanenin yıkılıp döküldüğü gerekçe olarak gösterilmektedir. Maden işçilerinin tepkisini almamak ve tutarsızlıklarını gizlemek için de 4 yıldızlı otel konumuna getirileceği, işçilerin daha iyi ortamda kalacağı ve yapılacak işlemin son yardıma katkısı olacağı söylenerek maden işçileri ve Zonguldaklılar ikna edilmeye çalışılmaktadır. 2013 yılında yüz binlerce lira para harcanarak bakım ve onarımının yapıldığı belirtilen Misafirhanemiz, iki üç yıl gibi kısa bir zamanda nasıl bu hale gelmiştir? Bu sorunun cevabının verilmesini, eğer bir ihmal veya kasıt varsa sorumluların bulunmasını ve hesap sorulmasını talep ediyoruz Bizler sözde iyi niyetle yapıldığı iddia edilen kiralama yöntemiyle devir sonrasında; Ankara evimizin bir süre sonra buharlaşarak elimizden kayıp gideceğini, kendi evimizde yabancı durumuna düşeceği daha uzun vadede ise, maden işçilerine, yakınlarına ve kapanacağını da düşünüyoruz. Geçmişte Karasu kampının işletmesinin özel şirkete verilmesini ve daha sonra mazeretler uydurularak elden çıkarılması hafızalarımızda durmaktadır. Bu nedenlerle misafirhanenin kiralama yoluyla devrini yanlış buluyor, uzun vadede maden işçilerinin hak kaybına uğrayacağını ifade ediyor ve bu yanlış kararı asla kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından toplanan grup olaysız şekilde dağıldı.

Maden İşçilerinden Misafirhane Eylemi

Maden İşçilerinden Misafirhane Eylemi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim