• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Maçlarda olay çıkartan taraftarlara adli işlem uygulandı

Maçlarda olay çıkartan taraftarlara adli işlem uygulandı
PTT 1. Lig Futbol müsabakası öncesi ve sonrasında Adana Demirspor ile Yeni Malatyaspor taraftarları arasında yaşanan olaylara karışan 2 kişiye Adana İl...

PTT 1. Lig Futbol müsabakası öncesi ve sonrasında Adana Demirspor ile Yeni Malatyaspor taraftarları arasında yaşanan olaylara karışan 2 kişiye Adana İl Emniyet Müdürlüğü'nce, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna muhalefetten adli işlem uygulandı.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Adana Demirspor ile Yeni Malatyaspor maçı öncesi ve sonrası yapılan uygulamalarla ilgili bilgiler paylaşıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, maç öncesi Yeni Malatyaspor ve Adana Demirspor taraftarlarından bazı kişi ve gruplar arasında sosyal medya üzerinden şiddet içerikli olarak birbirlerini tahrik edecek şekilde paylaşım mesajlarında bulunduklarını tespit etti. Konuyu değerlendiren emniyet müdürlüğü ekipleri, 23 Nisan günü saat 15.00'da Adana İncirlik Parkı uygulama alanında Yeni Malatyaspor taraftarlarını taşıyan otobüsleri oluşturulan uygulama noktasında durdurarak gerekli tedbirleri aldı.

Emniyet tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Aynı gün saat 17.30 civarında Yeni Malatyaspor takım otobüsü stadyumun yan tarafında bulunan ilimiz Nusret Fişek Caddesi üzerinden stadyuma gelişi esnasında ara sokaklardan çıkan bazı Adana Demirspor taraftarları geçmekte olan otobüsü taşlamaya başlamışlar, güvenlik tedbiri alan personelimiz tarafından müdahale edilmesine rağmen ve atılan taş ve sert cisimler sonucu takım otobüsünün ön ve yan camı kırılmış (Yeni Malatyaspor takımı otobüsüne mala zarar verme işlemi yapılmıştır) bunun üzerine görevlilerimiz tarafından gerekli müdahaleler yapılarak takım otobüsü stat önüne alınmıştır.

Daha sonra saat 20.00 sıralarında Yeni Malatyaspor ve Adana Demirspor taraftarlarından bazı kişi ve gruplar arasında sosyal medya üzerinden tahrik edici paylaşımların öğrenilmesi üzerine olası daha büyük olayların önüne geçmek amacıyla Yeni Malatyaspor taraftarları güvenlik için otobüslerine bindirilerek güvenli bir şekilde illerine gönderilmiştir.

Maç sonucunun 1-1 sona ermesine müteakip tribünlerden yönetim istifaya çağrılırken, maraton tribününden bir taraftar tel örgüden sahaya atlamış, şahıs, görevli personelimizce yakalanarak koruma altına alınmıştır. Başka taraftarların sahaya atlamalarını engellemek amacıyla Çevik Kuvvet personelimiz tel örgülere yaklaştırılmıştır.

Sahaya giren taraftarın koruma altına alınmasını protesto eden bazı taraftarlar taşkınlık çıkartarak görev alan Çevik Kuvvet personeline yönelik hakaret ederek tribündeki koltukları kırmış, sahaya ve Çevik Kuvvet personeline atmaya başlamışlardır. Defalarca uyarılmalarına rağmen bazı taraftarların taşkınlıktan vazgeçmeyerek sahaya atlamak üzere tel örgülere yaklaşmış ve kırık koltuk parçalarını sahaya atmaya devam etmişlerdir. Bunun üzerine Çevik Kuvvet personelimiz tarafından taşkınlık çıkartan bazı taraftarlar daha müessif olaylara sebebiyet vermemeleri için tel örgülerden uzaklaştırılmıştır. Daha sonra Çevik Kuvvet personeli de saha ortasına alınarak olaya karışmayan taraftarların tribünleri boşaltmaları beklenmiştir. Maç sonrası olayların başlamasından yarım saat kadar geçmesine rağmen taşkınlık çıkartmaya devam eden ve tribünleri boşaltmayan taraftarlar tekrar ikaz edilerek müsabaka güvenlik amirinin talimatı ile boşaltılmıştır. Direnenlere yasal çerçevede zor kullanarak müdahale edilmiştir.

Ancak stat dışına çıkartılan bazı taraftarların taşkınlıklarına devam ederek protokol önünde bulunan Yeni Malatyaspor takımını taşıyan otobüse ve takımı korumaya çalışan Çevik Kuvvet personeline yönelik fiziksel saldırıda bulundukları, diğer taraftan Nusret Fişek Caddesi üzerinde bulunan çöp konteynırlarını devirerek yolu kapatmaları üzerine görevlilerimiz tarafından megafonla ikaz edilerek dağılmaları ikazında bulunulmuştur. Olayların devam etmesi üzerine olay çıkartan gruplar görevlilerimizce yasal çerçevede zor kullanılarak dağıtılmıştır.

Olay sonrası Yarbaşı Şehit Erdoğan Çıtak Polis Merkezi Amirliği'ne olaylardan dolayı (4) vatandaşımız müracaatta bulunmuştur. Müracaatlarla ilgili yasal işlem başlatılmıştır.

Bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan haberlerle ilgili gerekli incelemelere ( Kamera kaydı, görgü tanıkları, maç görüntüleri ve benzeri ) başlanılmıştır.

Olay sonrası yapılan kontrollerde stadyum içerisinde 1493 adet koltuğun kırıldığı tespit edilmiş, maç bitimi emniyet müdürlüğümüzce 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanununa muhalefetten (2) şahsa adli işlem yapılmıştır."Cihan

Maçlarda olay çıkartan taraftarlara adli işlem uygulandı

Maçlarda olay çıkartan taraftarlara adli işlem uygulandı

Maçlarda olay çıkartan taraftarlara adli işlem uygulandı

Maçlarda olay çıkartan taraftarlara adli işlem uygulandı

Maçlarda olay çıkartan taraftarlara adli işlem uygulandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim