• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Macaristan, EXPO 2016’da Osmanlı Motifli Bahçe Kuracak

Macaristan, EXPO 2016’da Osmanlı Motifli Bahçe Kuracak
Macaristan, Osmanlı motiflerini içeren bir proje ile EXPO 2016 Antalya'da bahçe kuracak.

Macaristan, Osmanlı motiflerini içeren bir proje ile EXPO 2016 Antalya'da bahçe kuracak.

EXPO 2016 Antalya'ya katılım kararı alan Macaristan adına, Macaristan Süs Bitkileri Bahçeciliği Birliği Başkanı ve Ülke Komiseri Dr. László Orlóci'nin başkanlığındaki 5 kişilik heyet, Aksu'da bulunan EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı'nda incelemelerde bulundu.

Heyet, Genel Sekreter Yardımcısı Levent Murat Danışman tarafından karşılandı. Danışman, "EXPO 2016 bizim için çok önemli. Ülkemizde ilk kez gerçekleşecek bu projede Macaristan'ı da aramızda görmekten çok mutluyuz" dedi.

Danışman, bin 121 dönümlük sergi alanında asıl vitrinin botanik olduğunu ancak alandaki bütün yapıların bir kalkınma projesi olarak planlanan kalıcı yapılar olacağını söyledi.

Toplantının sonunda Genel Sekreter Yardımcısı Levent Murat Danışman, konuk heyete EXPO 2016'nın sembol çiçeği şakayık takdim etti. Macaristan Süs Bitkileri Bahçeciliği Birliği Başkanı ve Ülke Komiseri Dr. László Orlóci de Danışman'a 30 yıl önce Türkiye'den Macaristan'a giden ve ıslah edilen Karadeniz kökenli karayemiş (Prunus laurocerasus) hediye etti. Orlóci, amaçlarının iki ülke arasındaki tarım ve botanik bağlarını daha da güçlendirmek olduğunu söyledi.

Alan gezisinde Macaristan heyetine proje ve ülke bahçeleri hakkında detaylı bilgi verildi. Ülke Komiseri Dr. László Orlóci, "Sadece Asya için değil, Avrupa hatta tüm dünya için çok önemli bir proje. Ziyaretçiler açısından bakacak olursak göl, restoranlar ve aktivite alanları en önemli yerler. Kuracağımız ülke bahçesinde projemizin ana fikri çocuklara odaklanmak. Çocuklar geçmişten bugüne ve geleceğe nasıl öğrenir bunu anlatmak. Türkiye ve Macaristan olarak ortak bir geçmişimiz var ve biz bu tarihsel geçmişten son derece gururluyuz. Ama biz şimdiki zaman ve geleceğe odaklanacağız çünkü iki ülke olarak birçok farklı ilişki için de potansiyelimiz var" dedi.

Daha önce de birçok EXPO'da yer aldıklarına vurgu yapan Orlóci, bugüne kadar hiç bu kadar büyük bir alanda yer almadıklarını, Macaristan olarak ülkelerini en iyi şekilde temsil edebilmek için ellerinde gelenin en iyisini yapacaklarını söyledi.

Macaristan, EXPO 2016 Sergi Alanı'nda kuracağı ülke bahçesinde Gül Baba, Buda Kalesi ve Gazi Kasım Paşa Cami gibi Macaristan'daki Osmanlı motiflerini de içeren bir proje hazırlayacak.

Macaristan, EXPO 2016’da Osmanlı Motifli Bahçe Kuracak

Macaristan, EXPO 2016’da Osmanlı Motifli Bahçe Kuracak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim