• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Lübnan’da elektrik krizi devam ediyor

Lübnan’da elektrik krizi devam ediyor
Lübnan'da ülkenin elektrik ihtiyacının yüzde 40'ını karşılayan Deir Ammar Elektrik Santrali ve Zahrani Elektrik Santrali'nde, yakıt sıkıntısı nedeniyle...

Lübnan'da ülkenin elektrik ihtiyacının yüzde 40'ını karşılayan Deir Ammar Elektrik Santrali ve Zahrani Elektrik Santrali'nde, yakıt sıkıntısı nedeniyle üretimin durmasının ardından başlayan elektrik krizi devam ediyor.

Ekonomik krizin günden güne derinleştiği Lübnan, karanlığa gömüldü. Dün yerel saatle 12.30 itibarıyla ülkenin en büyük iki elektrik santrali olan Deir Ammar ve Zahrani yakıt sıkıntısı nedeniyle kapatıldı. Ülke genelinde elektrik üretiminin 200 megavatın altına düştüğü belirtildi.

Lübnan Elektrik Kurumu tarafından yapılan açıklamada, ülkenin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 40'ını sağlayan iki santralin kapatıldığı doğrulandı. Kesintinin ardından ülkenin farklı noktalarında protestolar patlak verdi.

Lübnan'da 2 elektrik santrali kapatılmadan önce halka günde 2 saat elektrik verilebiliyordu. Halkın büyük kısmı elektrik ihtiyacını dizel jeneratörlerden karşılarken, yakıt sıkıntısı nedeniyle bu yöntem de giderek pahalılaştı.

Başkent Beyrut'ta market işleten Lama Bibi, süt ürünleri ve dondurma sattığı için elektriğe ihtiyacı olduğunu, bunun için jeneratör çalıştırmak zorunda kaldığını ve bunun çok masraflı olduğunu söyledi.

Beyrut'ta dükkan sahibi olan Abeer de her zaman elektriğe ihtiyacı olduğunu ve elektrik jeneratörünü sırayla kullandıkları için gün içinde birkaç saat elektriksiz kaldığını ifade etti.

Döviz bürosu işleten Nermine Salman da, elektrik jeneratörlerinin yetersiz kaldığını ve saatlerce çalışamadığını söyledi.

Irak'tan 20 Ekim'de elektrik üretiminin durdurulduğu 2 santral için 36 bin ton yakıt taşıyan tankerin Lübnan'a gideceği belirtildi. Lübnan Elektrik Kurumu, yakıt tankeri ülkeye gelene kadar ordunun stoklarından yakıt tedariki yapılacağını açıkladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim