• BIST 9550.6
  • Altın 2485.251
  • Dolar 32.5036
  • Euro 34.8014
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Lise öğrencisinin intihar olayında birçok kişinin ifadesi alınıyor

Lise öğrencisinin intihar olayında birçok kişinin ifadesi alınıyor
Kayseri'de geçen hafta polis olan babasının silahıyla intihar eden lise 12'inci sınıf öğrencisi Cansel B.K.'nın intiharına neden olduğu ileri sürülen...

Kayseri'de geçen hafta polis olan babasının silahıyla intihar eden lise 12'inci sınıf öğrencisi Cansel B.K.'nın intiharına neden olduğu ileri sürülen okulun matematik öğretmeni Bayram Ö. (33) savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı. Açığa alınan okul idarecileri ve rehber öğretmeni toplam 5 kişi de savcılığa olayda ihmalleri olduğu gerekçesiyle ifade verdi. Öğretmenin, intihar eden öğrencisiyle telefonla irtibatı olduğu tespit edildi. Bazı kişilerin de ifadesine başvurulacağı belirtiliyor.

Geçen hafta çarşamba günü akşam saatlerinde Melikgazi ilçesi Demokrasi Mahallesi'nde 18 yaşındaki lise öğrencisi Cansel B.K., polis olan babasının silahıyla kendisini yaraladı. Hastaneye kaldırılan genç kız kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Genç kızın ölümünün ardından polis inceleme başlattı. Ailenin, öğrencinin okul arkadaşlarının verdiği bilgi doğrultusunda intihar olarak kayıtlara giren Cansel B.K.'nın ölümü ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma açıldı. Başlatılan soruşturmada Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi Okulu matematik öğretmeni Bayram Ö. gözaltına alındı. İfadesi alınan öğretmen tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme sonucunda M.E.A. Lisesi Okul Müdürü E.E., müdür yardımcıları M.T.İ. ve A.E. ile rehber öğretmenler Z.A. ve K.C. görevden el çektirildi. Açığa alınan idareciler ve öğretmenler olayda ihmalleri olduğu gerekçesiyle savcılıkta ifade verdi. Cumhuriyet Savcılığı'nın olayı ile ilgili soruşturması devam ediyor.

ÖĞRENCİNİN ARKADAŞLARI OKUL YÖNETİMİNİ SUÇLUYOR

İntihar eden öğrencinin okuldaki arkadaşları bazı iddialarda bulundu. Sosyal paylaşım sitelerinde Cansel B.K. adına açılan bazı sayfalarda okul arkadaşları, intihara aynı okuldaki evli matematik öğretmeniyle duygusal ilişkisinin ardından uğradığı cinsel istismarın neden olduğunu ileri sürdü. Okul yönetiminin konuya kayıtsız kaldığını iddia eden öğrencilerin sosyal medyadaki paylaşımları büyük yankı buldu. Buradaki bazı iddialarda Cansel B.K.'nın matematik öğretmeninin cinsel istismarı sonrasında intihar ettiği, olayın örtülmeye çalışıldığı, şikayetlere rağmen hiçbir şey yapılmadığı yönünde iddialar yer aldı.

Öte yandan Cansel B.K.'nın yakınları, olayda ihmali olan, sorumluluğu olan herkesin hesap vermesini istedi. Öğrencinin ablası yaptığı açıklamada, sorumlu herkesten şikayetçi olacaklarını, acılarının büyük olduğunu ve acılarını paylaşan herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.

TELEFONLA İRTİBATI TESPİT EDİLDİ

Kayseri Valiliği ise olayla ilgili kısa bir açıklama yaptı. Açıklamada, intihara sebep olduğu ifade edilen öğretmenin tutuklandığı, olayda ihmalleri olduğu gerekçesiyle okul idarecileri ve rehber öğretmenleri olmak üzere toplam 5 kişinin açığa alındığını duyurdu.

Açıklamaya göre, Cansel B.K.'nın intiharı ile bağlantılı olduğu düşünülen ve telefon kayıtlarının incelenmesi neticesinde bir süredir kendisi ile irtibatlı olduğu tespit edilen öğretmen Bayram Ö. yürütülen adli soruşturma sonucu tutuklandı.

Ayrıca idari soruşturma doğrultusunda olayda ihmali olduğu düşünülen okulun Müdürü E.E., Müdür yardımcıları M.T.İ. ve A.E. ile rehber öğretmenler Z.A. ve K.C.'ye görevden el çektirildi. Aynı kişiler savcılıkta ifade verdi.

Lise öğrencisinin intihar olayında birçok kişinin ifadesi alınıyor

Lise öğrencisinin intihar olayında birçok kişinin ifadesi alınıyor

Lise öğrencisinin intihar olayında birçok kişinin ifadesi alınıyor

Lise öğrencisinin intihar olayında birçok kişinin ifadesi alınıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim