• BIST 9530.47
  • Altın 2477.424
  • Dolar 32.4512
  • Euro 34.6474
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Lise öğrencilerinden “İslam Alimleri ve Edebiyatçıları Aramızda” etkinliği

Lise öğrencilerinden “İslam Alimleri ve Edebiyatçıları Aramızda” etkinliği
Hasan Basri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, kendilerinin seçtiği bir İslam alimi yada edebiyatçıyı canlandırarak, eserlerini ve hayatlarını tanıttı.

Hasan Basri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, kendilerinin seçtiği bir İslam alimi yada edebiyatçıyı canlandırarak, eserlerini ve hayatlarını tanıttı.

Hasan Basri Anadolu İmam Hatip Lisesinin 3. sünü düzenlediği ve geleneksel hale getirmeyi amaçladığı "İslam Alimleri ve Edebiyatçıları Aramızda" sergisi büyük ilgi gördü.

Sergi de İHL Meslek dersleri öğretmenleri, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri, Coğrafya öğretmenleri görev aldı.

Her bir öğrencinin kendisini islam aleminin ya da edebiyat yazarının yerine koyarak, öğretim yılı boyunca öğrendiklerini, eser ve hayatlarını birbirlerine ve ziyaretçilere aktardılar.

Hasan Basri Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Savaş Atmaca, "İslam Alimleri ve Edebiyatçıları aramızda, Coğrafya sergisi ve Siyer sokağı bölümünden oluşan 3 yıldır sürdürdüğümüz bir etkinlik. Öğrencilerimizin bir öğretim yılı boyunca yapmış olduğu proje ve performans çalışmalarıyla emeklerini sergilemeye çalışıyoruz." diyerek, öğrenmeyi çok önemsediklerini bu sebeple sergi sayesinde kendilerine kültür kazanımı sağlayacağını belirtti.

Coğrafya sergisinde teorik bilgiden ziyade öğrencilerin uygulamalı olarak, yaptığı ve yaşattığı görseller ile, öğrenmeyi kolaylaştırma amaçlandı. Coğrafya Öğretmeni Mümin Pak, "Yapılan görsel çalışmalar sayesinde öğrencilerin velilerinin de bilgilendirilmesi, birlikte yaptıkları ödev çalışmaları, öğrenciler yanı sıra velileri de bilinçlendiriyor." dedi.

Siyer sokağı isimli koridorda, Peygamber Efendimizin hayatını, yaşadığı yerleri canlandırarak, kavramsallaştırma amaçlandı. İHL Meslek dersleri öğretmeni Selda Özdoğan, "Bilinç ve farkındalık uyandırmak için bu çalışmayı yaptık. Öğrencilerimiz büyük bir öz güvenle bu sergiyi hazırladı, anlamını çok iyi kavradı" ifadelerini kullandı.

14- 15 Mayıs tarihleri arasında açık olacak sergiye çevre okullardan öğrenciler ve veliler de katılabilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim