• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Lise öğrencileri güvenlik robotu tasarladı

Lise öğrencileri güvenlik robotu tasarladı
Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinin tasarladığı "Naim" güvenlik robotu, ilk denemesini yapan Özel Harekât Daire Başkanı Selami Türker,...

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinin tasarladığı "Naim" güvenlik robotu, ilk denemesini yapan Özel Harekât Daire Başkanı Selami Türker, Kriminal Daire Başkanı Ogün Vural ve SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan tarafından tam not aldı.

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi robotik takımı INTEGRA, 10 yılı aşkın süredir dünyanın en prestijli robotik turnuvalarında aldıkları büyük ödüllerle ve sınırları aşarak hayata dokunan projeleriyle ismini hem Türkiye'de hem dünyada duyuruyor. Bahçeşehir INTEGRA'nın ürettiği son inovatif ürün ise "Naim" güvenlik robotu.

İsmini, tek bir kişinin rahatlıkla taşıyabileceği kiloda ve boyutta olmasının yanı sıra kendi ağırlığını 40 katı kadar bir yükü yatay olarak çekebilecek kapasitede olması sebebiyle "Cep Herkülü" lakaplı Milli sporcumuz Naim Süleymanoğlu'ndan alan güvenlik robotu, bomba imha ekipleri ile yapılan görüşmeler neticesinde geliştirildi. "Naim", vak'aların büyük oranda ihtiyaçlarını karşılayacak çok işlevli robot kolu sayesinde fünyeleri şüpheli paketlerin yanına hiçbir can kaybına sebebiyet vermeyecek şekilde intikal ettiriyor.

Öğrenciler, güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarına göre kolayca yeniden tasarlanabilir ve geliştirmelere açık olarak ürettikleri güvenlik robotunun geliştirmelerini de emniyet güçlerinden aldıkları geri dönüşlerle zenginleştirdiler.

Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinin geliştirdiği güvenlik robotuyla ilgili konuşan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Tolga Yıldız, öğrenci projelerinin önemine değinerek şunları söyledi: "Öğrencilerimizin hayata ve insana dokunan projeler üretmesi bizi gururlandırıyor. Öğrendiklerini, insanlığa faydalı projelere çevirmek için öğrenciliklerinden itibaren çalışan öğrencilerimiz, mezun olduklarında da tüm meslek yaşamlarını bu ilkeyle şekillendiriyor, ülkemize ve dünyaya faydalı bireyler oluyorlar. Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerimizin yaptığı, teknolojiyle sosyal faydayı birleştiren pek çok projenin en yenisi olan Naim güvenlik robotunun da bu anlamda çok gurur verici olduğunu düşünüyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim