• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Ligi Trabzonspor belirleyecek

Ligi Trabzonspor belirleyecek
Süper Ligin gidişatını Trabzonspor değiştirebilir.

Trabzonspor’un bu sezon olabileceği yer belli. Ancak sakat-cezalı oyuncusu olmayan Bordo-Mavili ekibin, her şartta bu ligde belirleyici olacağını düşünüyorum. Mehmet Ekici çok yetenekli. Attığı bu kadar gol de tesadüf olamaz.

Soru: Trabzonspor’un yeni kale-savunma hattı son karar mıdır?

HAMİ MANDIRALI: Ersun hoca belli ki, uzun oynamak yerine, topu oyuna sokabilen, gerekli anlarda oyun 3. bölgeye yıkılırken orta saha oyuncularını da öne gönderebilen bir savunma kuruyor. Yeri gelir baskı yaparken Medjani gibi orta saha-ön libero özelliği olan bir oyuncuyu da savunmadan çıkarıp geride 3’lüye dönebilir bu yapıda.

Soru: Orta alan da sürekli değişen bir bölge. Çok da kalabalık aynı zamanda. Tartışılan 4’lü ve önde 2’li mi, yoksa 5-1 midir?

HAMİ MANDIRALI: Ben, elimdeki dönemin kadrosuyla da oynatmaya çalıştığımı hatırlatayım. Bizim orta sahamızda Malouda vardı, katkısı Zeki’nin yarısı kadar bile olmadı. Bizde yürekli oynayan arkadaşlar vardı, şimdi de olması lazım.

Soru: Trabzonspor taraftarı değil, Türk futbolseveri için bir efsaneydi Hami Mandıralı.  Çok kişi geldi, attı ama gitti. Belki de ilk kez Mehmet Ekici gibi frikik olunca penaltı havası uyandıran bir oyuncu var Trabzonspor’da. Yeni Hami mi, başka biri mi?

HAMİ MANDIRALI: Mehmet kardeşim çok yetenekli. Ceza sahası yayının yakınından çok ölçülü vuruyor. Bu kadar gol atması tesadüf olamaz. Çünkü kaleciler bilir, frikik olduğunda kim nereye atar, nasıl atar. Hoş bana da çok tedbir alırlardı ama ben de hep atardım. Stillerimiz biraz farklı. Benim vuruş mesafem yoktu. Aynı vuruşu 20’den de 35’ten de yapıyordum. Trabzonspor bir Hami Mandıralı daha kazanırsa ona en çok sevineceklerden biri ben olurum.

Soru: Trabzonspor çok önemli bir haftayı 3 puanla bitirdi. Hem Bordo-Mavili takım hem de ligin üstü için neler söylersiniz?

HAMİ MANDIRALI: Trabzonspor’un bu sezon olabileceği yer zaten az-çok belli. Üst sıralar gibi Trabzonspor-Bursaspor hattının da pek kopacağını sanmıyorum. Bursa çok keyifli, her yerde aynı oyunu oynamaya çalışan bir takım.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim