• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Leyla ile Mecnun yeni kanalda mı sürecek?

TRT, “Leyla Mecnun” sayfasını kapattı. Bir gerekçe sunacaktı, onu da yaptı. Şimdi “Leyla Mecnun” ne yapacak? Yeni bölümleri başka bir kanalda olacak mı?
Gelen bilgiler böyle bir projenin olmadığı yönünde. Eflatun Film yeni bir dizi çalışması içinde. Onun üzerine yoğunlaşmış durumda. El sıkışma aşamasına gelinmiş. Yapmcı, ağırlığı bu projeye vermiş.
“Leyla ile Mecnun”un yeni bölümleri sanırım olmayacak. Bir sürpriz ne olabilir?
Bir film projesi belki. Sanki bu konuyu düşünüyorlar gibi geldi bana. “Leyla ile Mecnun” filmi yani.
 
TRT eski bölümleri yayınlamasın, ayıp olur
 
TRT, elindeki “Leyla ile Mecnun”un eski bölümlerini yayınlayacağı yönünde sinyaller verdi. Ayıptır, yayınlamasın. Bu dizinin yeni bölümlerinin yayınlanmamasının nedenleri belli. Diğer gerekçeler ise onun sosu. Bu soslu halinde alıp da sanki bir şey olmamış gibi “Buyrun ille de “Leyla ile Mecnun” isteyenler izlesin” diye ekrana getirmek gerçekten yakışık almaz. Kurum hiç olmazsa bu anlamda dürüst davranmış olur.
 
TV’DE AKŞAM İSTANBUL HALİ 
 
İstanbul’un dışında oturup iki kanalı birden seyredenler için şöyle bir şehir tablosu vardı salı akşamı: Saraçhane’de Mısır protestosu için bir araya gelenler TV Net kanalındaydı.
 
Aynı saat diliminde şehrin bir başka yerinde Gümüşsuyu’nda ise “Adalet Yürüyüşü” yapan 20kişilik grup, polisin biber gazlı müdahelesiyle karşı karşıya kalıyordu.
 
Bu görüntüler Halk TV kanalında da ekrana getirildi. İstanbul’un bir de üçüncü sayfa durumları vardır. Onlar da aynı akşam çok izlenen haber bültenlerinde yerlerini almıştı.
 
TRT’DE ÖZEL KANALIN ESKİ DİZİSİ 
 
Sanırım bu bir ilk. Kamu televizyonunun özel bir kanalda yayınlanan diziyi alıp kendi kanalında göstermesi.
 
Samanyolu TV’de geçen yıl (2012) Ramazan dizisi olarak ekrana gelmişti. “Kendimize Doğru”, bir kasabadaki karşıt dünya görüşlerine sahip insanların komik hikayesi olarak özetlenecek bir diziydi.
 
Dizinin espri anlayışı da epey eleştiri almıştı. Çaktırmadan “bilinçaltı” çalışmaları da yaptığı söylenmişti. Ben de bölüm bölüm izledim diziyi. Bir nevi “gündelik dini hallerin mizahını” yapmak istemişler!
 
Neyse, baktım TRT Diyanet kanalında dizi yayınlanıyor.
 
Bu arada belirteyim, kanalın “Nerede başlayıp nerede bittiği” konusunda bir çerçevesi yok. Sinema, dizi, müzik derken yelpazede genişleyebilir. Eğlence programı da (tabii duruma uygun!) olursa şaşırmam.
 
D-SMART’TAKİ “FUTBOL NOSTALJİ” 
 
D-Smart Spor kanalında “Futbol Nostalji” programı otomatiğe bağlanmış durumda; Galatasaray - Göteborg, Spartak Moskova, Monaco, Barcelona maçları ardı ardına geliyor.
 
Hatta bunlardan Monaco maçının yorumcusu babam Doğan Koloğlu olmuş, sırf onun sesini duymak için bu programı takip ediyorum.İyi, hoş, güzel de acaba başka “nostaljik” maç yok mu ellerinde? Biri hatırlayıp maçları değiştirse.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim