• BIST 9079.97
  • Altın 2307.862
  • Dolar 32.3216
  • Euro 35.03
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Lena Erdil: “6 senedir Dünya Kupası podyumlarından inmiyorum”

Lena Erdil: “6 senedir Dünya Kupası podyumlarından inmiyorum”
Rüzgar sörfçüsü Lena Erdil başarı yolunda istikrarlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Yaklaşık 6 senedir Dünya Kupası podyumlarından inmiyorum"...

Rüzgar sörfçüsü Lena Erdil başarı yolunda istikrarlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Yaklaşık 6 senedir Dünya Kupası podyumlarından inmiyorum" dedi.

Türkiye'yi rüzgar sörfünde uluslararası platformlarda temsil eden Lena Erdil, dalga sörfünde yarışmaya başladığını, bunun ilk kez bir Türk sörfçü tarafından yapıldığını söyledi. 2016 yılında IFCA Dünya Şampiyonluğu, PWA Vice Worldchampion ve Türkiye Şampiyonluğu kazanan, 2017 yılında da Türkiye Şampiyonluğu'nu tekrarlayan Lena Erdil, yaklaşık 6 senedir Dünya Kupası podyumlarından inmediğini vurguladı.

Başarı yolunda istikrarlı bir şekilde yoluna devam ettiğini ifade eden Erdil, en büyük hedefinin birinci olmak olduğunu belirtti.

Temmuz ayında ciddi bir sakatlık yaşadığını dile getiren Erdil, "Ayağımı kırdım ve üç çivi takıldı. Yaklaşık 4 buçuk aydır İstanbul'da tedavi görüyorum. Tedavi devam ediyor. Önümüzdeki sezon nisan ayında tekrar yarışmaya başlayacağız. O zamana kadar en iyi şekilde iyileşip, güçlü şekilde geri dönerek, hedefimi güçlü şekilde tamamlamak istiyorum" diye konuştu.

"Rüzgar sörfü sporunun içinde doğdum"

Anne ve babasının sörfçü olduğunu dile getiren Erdil, "Rüzgar sörfü sporunun içinde doğdum diyebilirim. İlk görmemi hatırlamıyorum bile. İlk başlarda Türkiye'de Çeşme'de yaz tatillerinde lokal yarışlara katılmaya başladım. Genç bayanlarda birincilikler, Türkiye bayanlarda birincilikler... Sonra da dünya kupası yarışlarında ilk 3'e İFKA'da birincilikler, ikincilikler... İnşallah şampiyon olacağım" dedi.

Türkiye'yi uluslararası platformlarda temsil etmenin gurur verici bir duygu olduğunu sözlerine ekleyen Lena Erdil, "Türkiye adına ilklere imza atmak benim için çok önemli. İlk olmak ayrı bir keyif" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim