• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kuzey İrlanda’da polis memuruna bombalı saldırı girişimi

Kuzey İrlanda’da polis memuruna bombalı saldırı girişimi
İngiliz yönetiminde olan Kuzey İrlanda bölgesinde yer alan Londonderry kentinde dün, bir polis memurunun evinin yakınlarında bomba bulunmasının ardından...

İngiliz yönetiminde olan Kuzey İrlanda bölgesinde yer alan Londonderry kentinde dün, bir polis memurunun evinin yakınlarında bomba bulunmasının ardından İngiliz hükümeti yaşanan olayı cinayet girişimi olarak adlandırdı.

Kuzey İrlanda'daki gerginlik devam ediyor. İngiliz yönetiminde olan Kuzey İrlanda bölgesinde yer alan Londonderry kentinin Dungiven kasabasında, dün bir polis memurunun evinin yakınlarında bomba bulunmasının ardından güvenlik güçleri alarma geçti. Kuzey İrlanda Polis Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, bombanın dün Dungiven'deki polis memurunun evinin yakınında bulunduğunu ve polis ekiplerinin olaya ilişkin soruşturma başlattığı ifade edildi. Polis, bölgede bir güvenlik alarmının hala söz konusu olduğunu kaydetti. Polis tarafından yapılan açıklamada, "Bunu, topluluğuna yarı zamanlı bir polis memuru olarak hizmet eden bir çalışana yönelik saldırı olarak görüyoruz" ifadeleri kullanıldı. Polis yetkilileri tarafından, bombayı kimin yerleştirdiği konusunda ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Kuzey İrlanda Devlet Bakanı Brandon Lewis sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, olayı cinayete teşebbüs olarak nitelendirerek, "Bu, polis memurunun öldürülmeye teşebbüs edilmesi kesinlikle iğrenç. Olaya karışanların eylemlerini kesinlikle kınıyorum" ifadelerini kaydetti.

Kuzey İrlanda'da gerginlik bitmiyor

Britanya bölgesinde 1998 yılında imzalanan barış anlaşmasının ardından 30 yıl boyunca bölgede şiddet büyük ölçüde sona ermişti. Fakat son zamanlarda bölgede görev yapan polis memurları, bölgede hala faaliyet gösteren küçük İrlandalı milliyetçi grupların bombalı saldırılarına hedef olmuştu. Ayrıca son zamanlarda polis memurları, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasının ardından bu yıl İngiltere'nin geri kalanıyla yapılan ticaret kısıtlamalarına karşı çıkan İngiliz yanlısı gençler tarafından düzenlenen protestolarda kendilerini saldırı altında bulmuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim