• BIST 8987.31
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Kuzey Irak’taki Sığınmacılar İçin Koyun Yetiştiriciliği Projesi Başlatıldı

Kuzey Irak’taki Sığınmacılar İçin Koyun Yetiştiriciliği Projesi Başlatıldı
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Irak'ın Erbil kentindeki köylerde yaşayan Musul'dan gelen sığınmacılar için...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Irak'ın Erbil kentindeki köylerde yaşayan Musul'dan gelen sığınmacılar için Koyun Yetiştiriciliği Projesi başlatıldı.

TİKA, Kuzey Irak'ta terör mağduru insanlara yönelik gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda TİKA tarafından Irak'ın Erbil kentindeki köylerde yaşayan Musul'dan gelen sığınmacılar için Koyun Yetiştiriciliği Projesi başlatıldı.

Proje kapsamında aralarında Türkmenler, Araplar, Kürtler, Yezidiler ve Şahbeklerin olduğu terör nedeniyle Erbil'de Gaffar ile Cudi köylerinde sığınan Musul'dan gelen 21 aileye onar adet koyun dağıtıldı.

Aynı zamanda Erbil'e 20 km uzaklıkta 64 köyden oluşan beş bin Bağdat, Musul kayıtlı göçmen ile bin Suriye kayıtlı göçmenin bulunduğu Şamamık nahiyesi kaymakamı Kestan Ahmet Kadir ile görüşmenin ardında 9 üreticiye onar koyun daha dağıtıldı. Yardım organizasyonuna TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş, TİKA temsilcileri, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Milletvekili Aydın Maruf, Türk KızılayıIrak Yardımları Sorumlusu Şafak Lostar, Kuzey Irak Kızılay Sorumlusu Havri İhsan Sıddık ve diğer yetkililer katıldı.

Gaffar köyünde açıklama yapan TİKA Başkan Danışmanı Kolabaş, evini sığınmacı ailelere açan köy sakini Ekrem Kadir'e teşekkürlerini iletti. Kolabaş, Türkiye'nin kadim dostlarına din, dil, ırk ayrımı yapmadan yardım ettiğini vurgulayarak, "Bugün her bir aileye 9'u koyun, biri koç olmak üzere 10 küçükbaş hayvan teslim edildi" dedi. Kolabaş, Kuzey Irakhalkıyla Türkiye halkının tarihsel dostluğuna dikkat çekerek konuşmasını tamamladı.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ, BÖLGEDEKİ ÇALIŞMALARINDA HİÇBİR ZAMAN AYRIM YAPMADI

ITC Milletvekili Aydın Maruf da zor günlerinde TİKA ve Türk Kızılayı'nın yanlarında olmasının kendileri için manevi destek sağladığını belirterek, "Bu köye sığınan Musullu 11 aileye koyunlar verildi. Bu yardım ile mazlum insanlara sahip çıkılmakta. Türkiye Cumhuriyeti, bölgedeki çalışmalarında hiçbir zaman ayrım yapmadı. Bu ailelerin 7'si Türkmen, ikisi Kürt, biri Arap ve diğeri Yezidi'dir. Bu da Türkiye'nin bölgede hiçbir ayrım yapmadan buradaki insanlara sahip çıktığı anlamına geliyor" değerlendirmesinde bulundu.

DAEŞ saldırıları nedeniyle Musul'dan kaçan 11 aileye evini açarak, onlara yardım eden Gaffar köyü sakinlerinden Ekrem Kadir de Türkiye'den gelen heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Biz insanlık görevimizin gereği bu kardeşlerimize sahip çıkmalıyız. Biz bu insanlara kalacakları yerler temin ettik. Gidecekleri güne kadar onlar bize emanettir" diye konuştu.

Türkiye, TİKA eliyle kardeş Türkmen halkının yaralarını sarmaya ve tüm ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarına devam edecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim