• BIST 9105.77
  • Altın 2325.525
  • Dolar 32.3798
  • Euro 35.0195
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Kuşadası Kadınlar Denizi’ne Köprülü Kavşak

Kuşadası Kadınlar Denizi’ne Köprülü Kavşak
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından, yaz aylarında Kuşadası'nın en yoğun bölgesi olan dünyaca ünlü Kadınlar Denizi yoluna köprülü kavşak yapılıyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından, yaz aylarında Kuşadası'nın en yoğun bölgesi olan dünyaca ünlü Kadınlar Denizi yoluna köprülü kavşak yapılıyor. Özellikle yaz aylarında yaşanan trafik sorununa neşter vurmayı hedefleyen köprülü kavşak projesinin temeli bugün Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından atıldı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuşadası Sabri Mumcu Caddesi Kadınlar Denizi yolunda düzenlenen köprülü kavşak temel atma törenine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın il Başkanı Bayram İnci, CHP Kuşadası ilçe Başkanı Nail Öazman, Kuşadası eski Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer ve Koçarlı Belediye Mutlu Öztürk ile birlikte meclis üyeleri, partililer, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kuşadası'ndaki CHP'li Büyükşehir belediyesinin düzenlediği köprülü kavşak temel atma törenine çevre ilçelerden belediye başkanları katılırken, Kuşadası'nın CHP'li belediye başkanı Özer Kayalı'nın katılmaması dikkat çekti.

Düzenlenen törenle Kuşadası Kadınlar Denizi yolu üzerindeki köprülü kavşağın temelini atan Aydın Büyükşehir Belediyeyi Başkanı Özlem Çerçioğlu, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kuşadası'nın ihtiyacı olan yatırımları bir bir hayata geçirdiklerini belirterek,inşa edecekleri köprülü kavşaklarla alt yapı ve trafik sorunları asgariye indirilmiş bir Kuşadası hedeflediklerini söyledi. Kuşadası'ndaki trafik sorununu çözmeyi hedeflediklerini kaydeden Başkan Çerçioğlu, "Kuşadası'nın yıllardır birikerek büyüyen sorunlarından birisi olar trafik sorununu yeni turizm sezonu öncesi asgariye indirmeyi hedefliyoruz. Özelikle yaz aylarında artan nüfusla birlikte daha da zor bir hale gelen bu sorunu ötelenmesi mümkün değildir. Köprülü Kavşaklarımız bu amaca hizmet edecek. Vatandaşlarımızın köprülü kavşaklar ile ilgili olarak verdikleri destek ve teşekkür mesajları, Kuşadası için doğru bir yatırımı hayata geçirdiğimizin en önemli göstergesidir. Kadınlar Denizi dünyaca ünlü bir bölge. Yazın Kuşadası'nın en yoğun bölgesi. Bu modern köprülü kavşak bu yoğunluğu en aza indirecek" dedi.

- KÖPRÜLÜ KAVŞAK 2 TÜNELDEN OLUŞUYOR

Kuşadası Kadınlar Denizi yoluna yapılan ve Başkan Çerçioğlu tarafından temeli atılan İki kavşağın toplam uzunluğu 850 metre olup; her biri 40 metre uzunlukta olan 2 adet tünelden oluşmaktaKöprülü kavşakların güzergahı ile birlikte köprülere bağlanan diğer yollarla toplamda İki Bin metre yol, refüj ve kavşak düzenlemesi yapılacak.

Kavşakların yapımında toplam uzunlukları 15 bin 500 metre olan 1251 adet sıralı Fore kazık imalatı yapılacak. Yapılacak olan Köprülü Kavşaklar Otogar, Mezarlık, Kadınlar Denizi ve Yüksel Yalova Caddesinin kesiştiği güzergahta yapılacak olup bu bölgede Altgeçitler ile birlikte çok daha güvenli, konforlu, hızlı ve kesintisiz bir ulaşım sağlanacak.

Kuşadası Kadınlar Denizi’ne Köprülü Kavşak

Kuşadası Kadınlar Denizi’ne Köprülü Kavşak

Kuşadası Kadınlar Denizi’ne Köprülü Kavşak

Kuşadası Kadınlar Denizi’ne Köprülü Kavşak

Kuşadası Kadınlar Denizi’ne Köprülü Kavşak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim