• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9683
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Kurtulmuş: HDP'ye çok tarihi bir sorumluluk düşüyor

Kurtulmuş: HDP'ye çok tarihi bir sorumluluk düşüyor
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, daha önce yaşanan "parti kapatma", "milletvekilliği düşürülme" konularından olumlu bir sonuç alınmadığını belirterek, "HDP'ye de çok tarihi bir sorumluluk düşüyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle Göksu Lokantasında bir araya gelerek, ekonomi, dış politika, Çözüm Süreci ve terörle mücadele ana başlıklarında 2015 yılında yaşananları değerlendirdi. 

Terör örgütünün 2015'in son döneminde, özellikle şehir merkezlerinde eylemlerini artırdığına dikkati çeken Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Ümit ediyoruz ki 2016'da bütünüyle terörden temizlenmiş bir Türkiye ve bütünüyle terörü ortaya çıkaran şartların elimine edilmeye başlandığı bir bölgeyi hep beraber kurmamız mümkün olur" diye konuştu.

Silahların ateşlenmesini istemediklerini vurgulayan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Biz isteriz ki değil uzun sürmek, bir an bile sürmesini istemiyoruz. Devlet, hükümet silahları hiç ateşlemek mecburiyetinde kalmasın. Ama keyif olsun diye bu iş olmadı. Bir zaruretten bu ortaya çıktı. Vatandaşlarımızın güvenliği, ülkenin selameti, birlik ve dirliğin sağlanması bakımından terör örgütünün bu kadar agresif bir şekilde sahaya girmesi sonucu bu mücadele başlatıldı" dedi.

Parti kapatma tartışmaları

Kurtulmuş, Demokratik Toplum Kongresinin hafta sonu açıkladığı bildirgeden sonra yaşanan "HDP'nin kapatılması, bildirge üzerinden görüş beyan eden siyasetçilerin milletvekilliğinin kaldırılması"na ilişkin tartışmaları da değerlendirdi.

Geçmiş dönemlerde de parti kapatma, milletvekilliği düşürülme konularının gündeme geldiğini ancak Türkiye'nin bunlardan olumlu bir sonuç almadığını anımsatan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Şu kadar milletvekilimiz Meclis'ten atılsın, şu kadar parti yasaklı hale gelsin, parti kapatılsın...Bunlar geçmişte yapılmış olan yollardır, bunların hiçbirinin Türkiye'ye bir faydasının olduğunu görmedik. Onun için HDP'ye de çok tarihi bir sorumluluk düşüyor. Burada bu millete zarar vermeyecek, kendi seçmenine zarar vermeyecek şekilde işi demokratik bir üslupla sürdürmeleri şarttır" diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim