• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Kurtulmuş: (HDP milletvekiline) Bu açıkça hainle işbirliği yapmaktır

Kurtulmuş: (HDP milletvekiline) Bu açıkça hainle işbirliği yapmaktır
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara'da bombalı saldırıyı yapan terörist Abdulbaki Sömer'in taziyesine katılan HDP Milletvekili Tuğba Hezer için...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara'da bombalı saldırıyı yapan terörist Abdulbaki Sömer'in taziyesine katılan HDP Milletvekili Tuğba Hezer için sert konuştu. Kurtulmuş, "Burası sözün bitiği yer. Buna söylenecek hiçbir şey yok. Bu, açık bir şekilde bu millete kast etmiş olan hainlerle işbirliği yapmaktır." dedi.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nde (ASKON) gazetecilerin sorularını cevapladı. Terörist Abdulbaki Sömer'in taziyesine katılan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'le ilgili görüşleri sorulan Kurtulmuş, "Burası sözün bitiği yer. Buna söylenecek hiçbir şey yok. Bu açık bir şekilde bu millete kast etmiş olan hainlerle işbirliği yapmaktır. Bu ihanete ortak olmaktır. Bu terör saldırısının tarafı olmaktır. Milletin karşısına geçmektir. Bunu hiçbir makul gerekçeyle izah etmelerinin mümkün olmadığını düşünüyorum. Bir kere daha HDP'lilere şu tavsiyede bulunmayı bir borç biliyorum. Parlamentodasınız, milletin verdiği oylarla siyaset yapıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de bu karışık ortamda dahi siyaset zeminin açık tutulması gerektiğine dikkat çeken Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Siyaset zemini açık tutmanın yolu ise terörle aralarına mesafe koymaktan geçiyor. HDP'nin hem parti çıkarları hem temsil ettiği seçmen kitlesinin çıkarları hem Türkiye'nin menfaatleri bakımından terörler arasına mesafe koymayı bekliyoruz. Biz bunu bekler ve ilan ederken hiçbir şekilde kabul edilemeyecek ve izah edilemeyecek, hiçbir şekilde meşru görülemeyecek böyle bir davranışı da şiddetle kınadığımızı ifade etmek isterim."

Kurtulmuş, "Soruşturma açılacak mı?" şeklindeki soruya ise, "Bu bizim işimiz değil. İlgili savcılar gerek duyarlarsa soruşturma açarlar." cevabını verdi.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim