• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Kurtulmuş: “Bunların Yaptıkları Namussuzca Bir Şey”

Kurtulmuş: “Bunların Yaptıkları Namussuzca Bir Şey”
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, son zamanlarda artan terör olaylarının cephe savaşlarından farklı olduğunu belirterek, "Bunların yaptıkları cephe...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, son zamanlarda artan terör olaylarının cephe savaşlarından farklı olduğunu belirterek, "Bunların yaptıkları cephe savaşlarından daha kalleş, daha kahpe, daha adi, daha sinsi, daha namussuzca bir şey. Cephede hiç olmazsa karşında düşman savaşıyorsun, burada şehrin içerisinde geliyor arabayı patlatıyor ya da canlı bombayı patlatıyor ve onlarca masum insanı öldürüyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, memleketi Ordu'da gazi, şehit aileleri ve yakınları ile bir araya geldi. Ünye Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen yemekte konuşan Kurtulmuş, terör örgütlerinin birilerinin piyonu olduğunu söyledi. Türkiye üzerinde oynanan oyunları bozacaklarını ifade eden Kurtulmuş, "Bugün Orta Doğu'ya bakıyorsunuz yine dünyanın bütün orduları burada, dünyanın bütün savaş uçakları burada, yine bu coğrafyaya ait olmayan bütün askerler burada. Dün başkalarını kullanıyorlardı, şimdi PKK diye bir örgütü kullanıyorlar. Dün başkalarını kullanıyorlardı, şimdi DAEŞ diye bir örgütü kullanıyorlar. İnan ki senaryo aynı senaryodur, inan ki oyun aynı oyundur. Sadece oynattıkları piyonları değişiyor, sadece piyonların arkasındaki isimler değişiyor. Oyun yine aynı oyun. Bir asır evvel bu oyunu nasıl bozduysak darmadağın olmuş bir Osmanlı'dan "Ya Allah" diyerek ayağa kalkıp Türkiye Cumhuriyeti devletini kurup bağımsızlığımızı kazanmışsak yine bu oyunlara Allah'ın izni ile cevap vereceğiz" diye konuştu.

"DEFOLUP GİDECEKLER"

Çanakkale'de 72 düvele karşı mücadele verdiklerini ve aynı senaryonun günümüzde yine yaşandığını ifade den Kurtulmuş, "Bu memlekette her birimizin içerisinde gazilik ve şehadet hikayeleri var. Bu millet bu ruha sahip olduğu sürece onlar 72 düvel gelecekler ve geldikleri gibi gidecekler. Hiç şüpheniz olmasın, dün Çanakkale'de ne kadar güçlü bir şekilde geldilerse, nasıl geri geri gittilerse şimdi Türkiye'nin üstüne yüklenen bu 72 düvel bütün piyonları ile birlikte defolup gidecekler, uzaklaşıp gidecekler. Yeter ki biz bu ruha sahip çıkalım" diye konuştu.

"SURUÇ'TA PATLAYAN BOMBA İLE ÇANAKKALE'DE ÜSTÜMÜZE YAĞAN BOMBA ARASINDA FARK YOK"

Son zamanlarda yaşanan terör olaylarının dış mihrapların Çanakkale'deki emellerinin devamı olduğunu ve millet olarak bu durumun karşısında dimdik duracaklarını aktaran Kurtulmuş, "Son zamanlarındaki terör saldırıları inan ki Çanakkale'deki emellerin devamından ibarettir. Suruç'ta patlayan o bomba ile Çanakkale'de üstümüze yağan bomba arasında hiçbir fark yoktur. Geçen hafta pazar günü masum kardeşlerimizi katleden o bombayı patlatan ellerle onların arkasındaki asıl irade de Çanakkale'de yağmur gibi yağan bomba arasında hiçbir fark yoktur. İkisi de aynı iradenin, ikisi de aynı piyonları, benzer piyonları kullanan iradelerdir. Ama ikisinin de unuttuğu bir şey vardı, ikisinin de karşısında duran aynı millettir, aynı insanlardır, aynı coğrafyanın insanlarıdır. Dün nasıl orada yılmadıysak bugün de aynı saldırılar karşısında yılmıyoruz, yılmayacağız" şeklinde konuştu.

"BUNLARIN YAPTIKLARI CEPHE SAVAŞLARINDAN DAHA KAHPE"

Terör örgütlerinin canlı bomba eylemleri ile milleti korkutmaya çalıştığını ve bu olaylar karşısında millet olarak yılmayacaklarını vurgulayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bütün bu terör saldırılarıyla ne istiyor bunlar. Bunların yaptıkları cephe savaşlarından daha kalleş, daha kahpe, daha adi, daha sinsi, daha namussuzca bir şey. Cephede hiç olmazsa karşında düşman savaşıyorsun, burada şehrin içerisinde geliyor arabayı patlatıyor ya da canlı bombayı patlatıyor ve onlarca masum insanı öldürüyor. Bunu yaparken ne istiyorlar Türkiye korksun, bu aziz millet içine kapansın, bu millet korku içerisinde, telaş içerisinde hareket etsin, yeniden güçlü büyük bir Türkiye olmasın, dünyaya gerçekten varlığını ispat etmiş, dünya üzerinde güçlü ve etkin bir şekilde olan bir Türkiye olmasın, halk korksun, millet birbirinden endişe etsin istiyorlar. İstiyorlar ki Türkiye iktisadi ve siyasi gelişme yolunda ilerlemesin. İki temel amaçları var. Onlar da biliyorlar ki bu kahpe sinsi saldırılarla sonuç alamazlar ama milleti korkutur içine kapatırlarsa bir şey kazanacaklarını zannediyorlar. Hiç boşuna heveslenmesinler. Onlar bu milleti istedikleri kadar korkutmaya çalışsınlar, biz korkmayacağız, millet olarak yılmayacağız ve yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş: “Bunların Yaptıkları Namussuzca Bir Şey”

Kurtulmuş: “Bunların Yaptıkları Namussuzca Bir Şey”

Kurtulmuş: “Bunların Yaptıkları Namussuzca Bir Şey”

Kurtulmuş: “Bunların Yaptıkları Namussuzca Bir Şey”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim