• BIST 9433.25
  • Altın 2501.506
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.8063
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Kürt Anneden ‘Teröre’ İsyan

Kürt Anneden ‘Teröre’ İsyan
Diyarbakır'da oturduğu mahallede son 6 ay içerisinde 9 çocuğun teröristler tarafından kandırılarak, dağa götürüldüğüne dikkat çeken Kürt anne,...

Diyarbakır'da oturduğu mahallede son 6 ay içerisinde 9 çocuğun teröristler tarafından kandırılarak, dağa götürüldüğüne dikkat çeken Kürt anne, kendi çocuklarının da dağa götürülmek istendiğini ve kapısına gelen teröristler tarafından tehdit edildiğini vurguladı. Teröre isyan eden ve çocuklarını kurtarmak istediğini belirten anne, "Ben çocuklarımın terörist olmasını istemiyorum. Çocuklarımı kurtarmak istiyorum" diye feryat etti.

Son 3 yıl içerisinde yaklaşık 2 bin çocuğu dağa kaçıran terör örgütü PKK, çocukların başına musallat olmaya devam ediyor. Gerçekleştirilen operasyonlar nedeniyle darbe üstüne darbe vurulan örgüt, Diyarbakır'ın yoksul mahallelerinde oturan vatandaşları tehdit ederek, çocuklarını ellerinden almaya çalışıyor. 2 çocuğunu küçükken kaybeden, 1 çocuğu da cezaevinde bulunan 6 çocuk annesi M.E., terörün kıskacında olan çocuklarını kurtarmaya çalışıyor. Yaşadığı merkez Kayapınar ilçesine bağlı Huzurevleri Mahallesi'nde son 5-6 ay içerisinde 9 çocuğun zorla dağa götürüldüğünü, kendi çocuklarının da götürülmek istendiğini anlatan M.E.'nin feryadı yürekleri dağladı.

"MAHALLENİN GENÇLERİ TEHDİT EDİYOR"

Artık çocuk acısı yaşamak istemediğini belirten M.E., "Ben evlat acısı gördüm. Artık görmek istemiyorum. Çocuklarımı bunlardan uzak tutmak için hep mücadele ettim. Kaçırdım onları terörden. Yalova'ya, Kıbrıs'a götürdüm. Sırf terörist olmasınlar diye. Ahmet, Mehmet'i öldürmesin diye. Diyarbakır'ın hali ortada. Ancak ne yaptıysam uzak tutamadım çocuklarımı. Geçen gün bir çocuğumun öğretmeni çağırdı beni. Bana, "Oğlun birkaç gündür okula gelmiyor" dedi. Çocuğumu sıkıştırdım. Niye okula gitmediğini sordum. Bana, "Anne mahallenin gençleri bizi gelip, tehdit ediyorlar. Polise taş atacaksınız diye" dedi. AK Parti'ye gittim yardımcı olmalarını istedim. Başbakan televizyonda, "Çocuklarınıza sahip çıkın, taş atmasınlar" diyor. Ben gerekeni yaptım. Artık devletime bırakıyorum" dedi.

"KAPIMA GELİP TEHDİT ETTİLER"

Partiye (DBP) de gittiğini anlatan M.E., "Neden böyle yaptıklarını sordum. Sonra yüzlerini kapatan 2 kişi kapıma geldi. Beni de tehdit ettiler. "Konuşmayacaksın susacaksın" dediler. Ama susmayacağım. Başka anneler gibi olmayacağım. Ben iki çocuğumu kaybetmişim. Bir çocuğum da şuan cezaevinde. Başbakandan cumhurbaşkanından yardım istiyorum. Çocuklarımı kaybetmek istemiyorum. Hep mücadele ettim. Başka annelere sesleniyorum. Susmasınlar konuşsunlar. Sustukça bunlar üzerimize geliyorlar. Çocukları dağa götürüyorlar" diye konuştu.

"NİYE DEVLETE TAŞ ATALIM?"

Mahallesinde son 5-6 ay içerisinde dağa götürülen 9 çocuğun 14-15 yaşlarında olduğuna dikkat çeken M.E., şunları kaydetti:

"Bu çocuklar kayboluyorlar. Ne oluyorsa annelerine oluyor. Anneler hep sokakta ağlıyorlar. Benim çocuğum da 14 yaşında. Benim eşim memurdur, kızım engellidir. Eşim devletin maaşını alıyor. Niye devlete taş atalım. Ben sadece çocuklarımı kurtarmak istiyorum. Korkudan hiçbir yere gidemiyorum. Ben çocuklarımı kaybetmişim kaybetmek istemiyorum. Cumhurbaşkanına ve Başbakana sesleniyorum. Duysunlar sesimi, eşimin tayinini başka bir yere çıkarsınlar. Çocuklarımı kurtarmak istiyorum."

Kürt Anneden ‘Teröre’ İsyan

Kürt Anneden ‘Teröre’ İsyan

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim