• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Kumrular 19 Mayıs’ta asılan Türk bayrağının gölgesine yuva kurdu

Kumrular 19 Mayıs’ta asılan Türk bayrağının gölgesine yuva kurdu
Tokat Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bina cephesine asılan bayrağın arkasına kumrular yuva yaptı.

Tokat Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bina cephesine asılan bayrağın arkasına kumrular yuva yaptı. Yuvanın bozulmasına gönlü razı olmayan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve çalışanlar, kumrular yavrularını uçurana kadar bayrağı kaldırmama kararı aldı.

Tokat'ta coşkuyla kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tüm resmi binalar ile birçok ev ve iş yerine bayramdan bir gün önce Türk bayrakları asıldı. Tokat Belediye Başkanlığı binasına da asılan bayrağın arkasında kalan bir pencereyi güzel ve serin bir yuva yeri olarak gören kumrular, bayram sabahı işe koyuldu. 20 Mayıs sabahı mesainin başlamasıyla birlikte bina cephesindeki bayrağı toplamak isteyen belediye çalışanları, kumruları ve inşası tamamlanmak üzere olan yuvalarını gördü. Durumun Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'na iletilmesiyle örnek bir karar verildi. Başkan Eroğlu, kumrular kurdukları yuvalarından yavrularını uçurduktan sonra bayrağın toplanması talimatını verdi. Bu talimat sonrasında yeni yuvalarında 3'üncü günlerine giren kumrular, bir taraftan yuvalarına çöp toplamaya devam ederken, diğer taraftan yeni komşu oldukları özel kalem personeline yarenlik ediyor.

Kumruların yuva yaptığı pencerenin yanında çalışan Tokat Belediye Başkanlığı Özel Kalem personelinden Hatice Ulu, "18 Mayıs akşamı bayrağımızı astık tabii. Tüm resmi bayramlarda asıyoruz bayrağımızı. Daha sonra bayrağı kaldırmak istedik. Baktık ki kuş kısa bir süre içerisinde yuva yapmış. Başkanımıza da ilettik durumu. Bayrağı kuşumuz yumurtalarını çıkarana kadar indirmeyeceğiz. O al bayrağın altında, güvenli bir şekilde yavrularını uçuracak inşallah" şeklinde konuştu.

Durumdan haberdar olan hayvansever vatandaşlar, alınan örnek kararın kendilerini gururlandırdığını söylediler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim