• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Kumluca’da “Hoş Sada” tanıtımı

Kumluca’da “Hoş Sada” tanıtımı
Kumluca Belediyesi'nin kültür hizmeti olarak 2003 yılından beri her beş yılda bir yayınlanan "Hoş Sada" kitabının son sayısı tanıtıldı.

Kumluca Belediyesi'nin kültür hizmeti olarak 2003 yılından beri her beş yılda bir yayınlanan "Hoş Sada" kitabının son sayısı tanıtıldı.

Kumluca Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen tanıtıma Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun, Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven, Kumluca Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Sungur, Süleyman Falay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Gergin yarışma sonucu, kitapta eseri yayınlanmaya hak kazanan eser sahipleri ve vatandaşlar katıldı.

Resim, mani, şiir, anı, hikaye, mektup ve fotoğraf dallarında eserlerin yer aldığı "Hoş Sada" adlı kitapta düzenlenen yarışmalar sonucunda jüri üyelerinin belirlediği ve dereceye girenlerin eserleri bulunuyor.

2003 yılından beri her beş yılda bir yayınlanan "Hoş Sada" kitabının lansmanında, kitapta eseri yayınlanmaya hak kazanan eser sahiplerine değişik ödüller verildi.

Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven, "Eski medeniyetler tarihi taşa yazmışlar. Biz ilçemizin tarihini bu kitaba yazdık. Gelecek nesiller 2018 yılında Kumluca halkı nasıl yaşıyormuş, 2018 yılının şartları nelermiş bu kitaptan okuyacak. Bu yüzden çok önemli bir eser hazırlamış olduk. Önceki dönem Belediye Başkanımız Hüsamettin Çetinkaya, 2003 yılında böyle bir çalışma başlatmış, devlette devamlılık ve süreklilik vardır. Bizde bu çalışmayı devam ettirdik. Kitabımıza eser gönderen ve hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun da, "Okumayı ve yazmayı sevmeyen bir milletiz. Yazılan resmedilen eserlerin bu kitapta toplanması çok güzel bir çalışmadır. Bu kitap Kumluca'da yaşayacak gelecek nesiller için çok güzel bir kültür hazinesi olacağından eminim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." Tören dereceye giren ve kitapta eseri bulunan yarışmacılara ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim