• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Kültür’de Kutlu Doğum Etkinliği

Kültür’de Kutlu Doğum Etkinliği
Düzce Kültür Kolejinde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programında Hz.?Muhammed'in hayatı anlatıldı.

Düzce Kültür Kolejinde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programında Hz.?Muhammed'in hayatı anlatıldı. Kültür Koleji Öğrencileri Hz. Muhammed'in (S.A.V.) doğumunun 1445. yıldönümünde hazırladıkları etkinliklerle farklı ve heyecanlı bir programa imza attı. Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Furat Akdemir'in de konuk olduğu program hep birlikte okunan salavat ile sona erdi.

Düzce Özel Kültür Koleji öğrencileri Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla peygamber efendimizi yaptıkları etkinlik ile andılar. Öğrenciler etkinlikte yazdıkları şiirler ve makaleleri okudular.

Her sene 14-20 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinlikler ile kutlanan Kutlu Doğum Haftasını Kültür Koleji öğrencileri de yaptıkları etkinlik ile kutladı.

Öğrencilerin ve öğretmenleri katıldığı etkinlikte peygamber efendimizi anan öğrenciler, peygamberimiz için yazdıkları şiirleri, yazıları, hayatıyla ilgili kesitleri okudular, ilahiler söylediler, mini bir sergi açtılar. Hz. Muhammed'in hayatının öğrenciler tarafından anlatıldığı etkinlikte, peygamberlerin sıfatlarının yer aldığı panoda ilgi gördü. Öğrenciler Peygamber sıfatları olan Fetanet, Tebliğ, Emanet, Sıdk, İsmet'in anlamlarını bir kez daha öğrenmiş oldular.

Özel Kültür Koleji Ortaokul Müdürü Murat Sert, Kutlu Doğum Haftasının önemine dikkat çekerek, "İnşallah peygamber efendimizin sevgisini, muhabbetini ve şefaatini kazanarak Allah'ın huzurunda direk cennete gideriz" dedi.

Sert, "Alemlere rahmet olarak gönderilen iki cihan güneşi Hazreti Muhammet gittiğinden beri dünya bir başka. Hep o gittikten sonra ve onun olduğu zaman olarak anlatıyoruz. Dünya bir başka çünkü Allah o gittikten sonra diyor ki, "Ey Muhammed sen olmasaydın alemleri yaratmazdım" buyuruyor. Allah kendi yüz nurundan 99'unu ahrete bırakmıştır. Şuanda dünyada gördüğünüz tüm güzellikler tüm her şey ondan yaratılmış. İnşallah peygamber efendimizin sevgisini, muhabbetini ve şefaatini kazanarak Allah'ın huzurunda direk cennete gideriz" diye konuştu.

Öğrenciler daha sonra hep bir ağızdan peygamber efendimiz için salavat getirdiler. Programın sonunda öğretmen ve öğrencilere gül lokumu ikram edildi.

Kültür’de Kutlu Doğum Etkinliği

Kültür’de Kutlu Doğum Etkinliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim