• BIST 9464.73
  • Altın 2488.057
  • Dolar 32.5993
  • Euro 34.7989
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Kulaçlar Mülteciler İçin Atıldı

Kulaçlar Mülteciler İçin Atıldı
Datça Belediyesi ve gönüllüler tarafından gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk ve tek Kış Yüzme Maratonu, bu yıl onuncu kez gerçekleştirildi.

Datça Belediyesi ve gönüllüler tarafından gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk ve tek Kış Yüzme Maratonu, bu yıl onuncu kez gerçekleştirildi. Her yıl bir tema çerçevesinde yapılan etkinliğin bu yılki teması ise "Ege'de mülteciler dramına son" olarak belirlendi.

Datça Uluslararası Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu'na katılan sporcular, "Ege Denizi acı denizi olmasın" sloganıyla kulaç attı.

Datça Kaymakamlığı, Datça Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesinin öncülüğünde düzenlenen maratonun startı, Kumluk Plajı'ndan verildi.

Maratona katılan yüzücüler, Kumluk Plajı ile Fener Adası arasındaki 5 kilometrelik uzun parkur ve Kumluk Plajı ile Club Datça Tatil Köyü'nün iskelesi arasındaki 1,5 kilometrelik kısa parkurda mücadele etti.

Maratona, Türkiye ve Yunanistan'dan 303 sporcu katıldı. Etkinliği, Yunanistan'ın Simi Adası'ndan (Sömbeki) gelen çok sayıda Yunan ile Datçalılar izledi. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ise maratonda her yıl bir temayı esas aldıklarını ve bu yılın temasının Ege Denizi acı denizi olmasın" olduğunu, bu yıl maratona katılan sporcuların Ege Denizi'nde bu sloganla kulaç attığını söyleyen Karakuş, "Bu yıl Ege Denizinde yaşanan ölü ve acı olaylara dikkat çekildi. İnşallah en kısa sürede barış ortamı sağlanır ve insanlar yurtlarından olmaz. Ege Denizi'nde de artık ölümler yaşanmaz" diye konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise, Datça'nın Ege ve Akdeniz'in kesiştiği bir noktada bulunması nedeniyle insani yönüyle mülteciler sorununu gündeme taşıdığını, maratonun da bir insanlık dramı haline gelen mülteciler sorununa dikkat çekmek amacıyla yapıldığını ifade etti.

Ege Denizi'nin barış denizi olmasını istediklerini anlatan Gürün, Ege'nin sevginin, hoşgörünün ve dünya barışının yaşandığı bir alan olmasını dilediklerini vurguladı.

Datça Kaymakamı Vehbi Bakır ise, Türkiye'nin birçok şehrinde kış şartları etkili olurken Datça'da insanların denize girdiğini belirterek, "Ege'nin iki yakasını birleştiren bir organizasyon. Bizim Datça'da gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu, rekabetin ötesinde dostluk ve barış mesajları içeriyor" dedi.

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ise, Datça'nın Ege ve Akdeniz'in kesiştiği bir noktada bulunması nedeniyle insani yönüyle mülteciler sorununu gündeme taşıdıklarını ve bir insanlık dramı haline gelen mülteciler sorununa dikkat çekmek istediklerini açıkladı. Uçar, "İnsani amaçlı bir etkinlik içindeyiz ve bu sorunun uluslararası boyutuyla ele alınarak çözüleceğini düşünüyoruz. Uluslararası kuruluşların ve hükümetlerin bu konuda tedbir almasını istiyoruz. Doğayla mücadele etmek amacıyla 9 yıldır kışın kulaç attığımız maratonda "Ege'deki Mülteci Dramı" konusuna ilk kez 2010 yılında dikkat çekmiş ve yüzüşümüzü bu konuya adamıştık. Ancak sorunun her yıl katlanarak büyümesi karşısında bir kez daha çağrıda bulunmak istedik. İstiyoruz ki bizim doğayla mücadele etmek için kışın kulaç attığımız Ege'nin sularında savaşların siyasi ve ekonomik gerekçeleri uğruna, yeni bir hayat kurma umudunun peşinden koşan insanlar ölmesin. Bu sorunu çözecek yasal düzenlemeler yapılsın, mülteci kampları iyileştirilsin, savaşların tek kurbanı olan siviller korunsun. Ege'de mülteci sorununa adadığımız etkinliğimiz umarız sorunun daha çok gündemde yer almasına ve bu sayede etkili çözümler bulunmasına katkı sağlar. Her yıl olduğu gibi bu yıl da etkinliğimize pek çok Yunanlı yüzücü katılıyor" dedi.

Kumluk Plajı'ndan başlayan ve Uzun Parkur Kumluk Plajı-Fener Adası gidiş-dönüş mesafesi 5 bin metre. Kısa Parkur ise Kumluk Plajı-Datça Tatil Köyü İskelesi gidiş-dönüş mesafesi bin 500 metre olarak yüzülen etkinlik, 2015 yılında 250'den fazla Türk ve yabancı yüzücüye ev sahipliği yaptı. Herhangi bir ödül bulunmayan etkinlikte, parkuru tamamlayan her yüzücü katılım sertifikası ve madalya ile ödüllendiriliyor. Maratonda yaş kategorisi uygulaması yapılırken, yaş kategorisinde, yaş aralıklarına uluslararası standartlara göre Organizasyon Komitesi tarafından karar veriliyor.

Kulaçlar Mülteciler İçin Atıldı

Kulaçlar Mülteciler İçin Atıldı

Kulaçlar Mülteciler İçin Atıldı

Kulaçlar Mülteciler İçin Atıldı

Kulaçlar Mülteciler İçin Atıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim