• BIST 9693.46
  • Altın 2511.683
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7761
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Kügiad Başkanı Mithat Delen: Başta Parelel Olmak Üzere Tüm Terör Örgütlerini Lanetliyorum

Kügiad Başkanı Mithat Delen: Başta Parelel Olmak Üzere Tüm Terör Örgütlerini Lanetliyorum
Kütahya Genç İşadamları ve Yöneticileri Derneği (KÜGİAD) Başkanı Mithat Delen, "Parelel yapının 17-25 Aralık darbe girişimlerinin Türkiye'ye faturası...

Kütahya Genç İşadamları ve Yöneticileri Derneği (KÜGİAD) Başkanı Mithat Delen, "Parelel yapının 17-25 Aralık darbe girişimlerinin Türkiye'ye faturası yaklaşık 100 milyar dolardır" dedi.

KÜGİAD tarafından düzenlenen "Kütahya ekonomisi ve değerlendirmeler" konulu etkinlikte konuşan Delen, terörün öncelikli hedefinin toplumsal umutsuzluk ve kaos oluşturarak ülke gücünü yıpratmak olduğunu dile getirdi.

Başkan Mithat Delen, "Ülkemiz geneline baktığımızda zor bir süreçten geçiyoruz. 7 Haziran seçimlerinden önce Diyarbakır'da seçimlerden hemen sonra Suruç'ta, ülkemizin Doğu ve Güneydoğu'sunda, 1 Kasım seçimlerinden sonra Ankara'da ve son olarak da İstanbul Sultanahmet'te meydana gelen hain saldırılarda birçok yurttaşımız ve güvenlik güçlerimiz şehit olmuştur. buradan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ve kederli ailelerine de başsağlığı diliyorum.Yaşanan bu tablo çok ağır ve üzüntü vericidir. Yaşadığımız acı ve öfkenin tarifi ve ölçüsü yoktur. Terörün öncelikli hedefinin toplumsal umutsuzluk ve kaos oluşturarak ülke gücünü yıpratmak olduğunun bilincindeyiz. Ne acı ki bizler bu bilinçdeyken, bizlere eğitim vermeleri için göreve getirilmiş bin 100 akademisyenin yani bilim insanlarının yaşanan terör olaylarını meşrulaştırmaya çalışan bildirileri de utanç verici olmuştur. Hep birlikte sağduyulu davranmalıyız. Devletimizin tüm kılcal damarlarına sızmaya çalışan tüm faaliyetlere engel olmalıyız. Devletin içine sızmış Parelel ihanet çetesinin planladığı 17-25 Aralık darbe girişimleri, sadece ülkemizin iç güvenliğini tehdit etmemiştir. Sivil iradeyi hedef alan darbe girişimi Türkiye demokrasisini ve Türkiye'nin uluslararası itibarını zedelediği gibi, ülkeyi ekonomik açıdan da bir kaosun sınırına getirmiştir. Sadece bu girişimin ülkemize faturası 100 milyar doları geçmiştir. Yani açık-kapalı, parelel-dikey, ülkenin bütünlüğünü, iç güvenliğimizi, uluslararası itibarımızı, demokrasimizi ve ekonomimizi hedefleyen tüm darbe girişimlerini ve bu tür eylemlerde bulunan tüm terör odaklarını şiddetle lanetliyorum. Terör her nereden gelirse gelsin tepkimiz tekdir ve net olmalıdır. Devletin içinde oluşan fitne ateşlerini birlik ve beraberlik içerisinde söndürebiliriz. Şehrimizde de bizlere düşen görev; birlikte yaşama iradesini dosta ve düşmana işte burada olduğu gibi göstermektir.Bizler devletimizin yanındayız.Tüm gücümüzle de bunun için mücadeleye hazırız. Ekonomi ve iş dünyası olarak demoralize olmamamız gerekiyor. İçimize kapanmamalıyız, kapatılmamalıyız. Şehrimizin ve ülkemizin geleceğinin gençleri olarak bizler üretmeye ve moral aşılamaya devam edeceğiz. yapıcı ve olumlu tarzımızı ve tavrımızı daima sürdüreceğiz. çünkü daha güçlü bir Kütahya'yı ve daha güçlü bir Türkiye'yi hep birlikte oluşturacağız" ifadelerini kullandı. (EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim