• BIST 9712.86
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Küçükçekmece’de Renkli Nevruz Karşılaması

Küçükçekmece’de Renkli Nevruz Karşılaması
Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Öğrenciler, Türk devletlerine ait bayrak geçişi sahnelerken, Nevruz konulu şiirlerini de seslendirdiler.

Türk dünyasının büyük bir coşkuyla kutladığı baharın müjdecisi Nevruz Bayramı kapsamında Atakent Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir program düzenlendi. Küçükçekmece Belediyesi ve Şehit Er Müslüm Zengin İlkokulu'nun katkılarıyla düzenlenen programda, ilkokul öğrencileri birbirinden renkli gösteriler sahneledi.

Kutlama programına; Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Etkinlik kapsamında Atakent Kültür ve Sanat Merkezi fuaye alanında öğrencilerin yaptıkları ebru desenli tablolar sergilendi. Serginin açılışını ise protokol üyeleri gerçekleştirdi.

"KORKMAYACAĞIZ, SİNMEYECEĞİZ, ALIŞMAYACAĞIZ"

Açılışın ardından gerçekleştirilen programda konuşan Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Nevruz Bayramı'nı kutlayarak, "Acılar içindeyiz ve bu bayramı göğsümüzü gere gere kutlayamıyoruz. Ama asla unutulmasın ki bu yurdu yurt yapan ecdadın emanetine, bizler bu ruh bu bedende olduğu müddetçe ihanet etmeyeceğiz. Alışmayacağız, sinmeyeceğiz, korkmayacağız. Herkese de bağımsızlığımızı özgürlüğümüzü haykıracağız. 35 kilometrelik Çanakkale şeridinde Çanakkale'yi düşmana vermemek için 250 bin şehit veren bir millet, Doğu'yu ve Güneydoğu'yu size verir mi oğlum" sözleriyle seslenirken salonda duygusal anlar yaşandı.

"SEVGİ, KARDEŞLİK, BARIŞ GETİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM"

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu da katılımcıların Nevruz Bayramı'nı tebrik ederek, "Bu mutlu günümüzde ülkemizde Nevruz törenleri siyasi emeller uğruna zorlu törenlere dönüşüyor. Nevruz'un sevgi, kardeşlik ve barış getirmesini temenni ediyorum" dedi.

DEMİR DÖVDÜLER, YUMURTA TOKUŞTURDULAR

Programda minik öğrencilerin gerçekleştirdiği doğanın uyanışı isimli gösteri ilgiyle izlenirken, Kafkas ve karma halk dansları da büyük beğeni topladı. Öğrenciler, Türk devletlerine ait bayrak geçişi sahnelerken, Nevruz konulu şiirlerini de seslendirdiler. Ergenekon çıkışını simgeleyen demir dövme ve yumurta tokuşturma geleneklerinin sahneye taşındığı programda, protokol üyelerinin sahnede demir döverek, yumurta tokuşturması renkli görüntülere sahne oldu.

Küçükçekmece’de Renkli Nevruz Karşılaması

Küçükçekmece’de Renkli Nevruz Karşılaması

Küçükçekmece’de Renkli Nevruz Karşılaması

Küçükçekmece’de Renkli Nevruz Karşılaması

Küçükçekmece’de Renkli Nevruz Karşılaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim