• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Küçükçekmece’de kadınlara özel kafe

Küçükçekmece’de kadınlara özel kafe
Küçükçekmece Belediyesince kadınlara özel olarak hazırlanan Sultan Cafe'nin açılışı yapıldı.

Küçükçekmece Belediyesince kadınlara özel olarak hazırlanan Sultan Cafe'nin açılışı yapıldı. Kafeye sadece kadınlar girebilirken, garsonlar bile kadınlardan seçiliyor.

Küçükçekmeceli kadınların hem sosyalleşmek hem de özel günlerini organize etmek için talep ettikleri ve sadece kadınlara özel olarak hizmet veren kafe açıldı. Sultanmurat Mahallesi Kapalı Pazar Yeri'nin hemen yanında hizmet vermeye başlayan kafenin açılışını Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü yaptı. Uygun fiyatlarıyla dikkat çeken kafenin açılışına çok sayıda kadın da katıldı.

Her yaştan kadının bir araya getiren Sultan Cafe'nin işletmecisi İlknur Bilgin, bölge kadınlarının uzun zamandır bu tür bir kafe talebi olduğunu söyledi. Sloganlarını açıklayan Bilgin, "Sabah 9'da kahvaltı ile başlayıp akşam 7'ye kadar devam ediyoruz çalışmaya. Hanımlarımıza özel kabul günleri, doğum günleri ve diğer özel günlerini yapabilecekleri, erkek garsonların olmadığı, bayanların hizmet ettiği bir tesis. Belediye başkanımızdan bununla ilgili uzun zamandır bir talep vardı vatandaşlarımızdan. O da burayı değerlendirdi. Biz de elimizden geldiği kadar hizmet etmeye çalışıyoruz. Sloganımız, "Küçükçekmece'nin kadınları sultanları, Sultan Cafe'de." Her zaman bekliyoruz" dedi.

"Cinsiyetçi bir ayrım olarak algılamasın"

Kafenin açılışını yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de cinsiyetçilik ayrımı konusuna dikkat çekti. Kafenin cinsiyetçi ayrım olarak algılanmamasının gerektiğini ifade eden Başkan Karadeniz şöyle konuştu:

"Bu aslında cinsiyetçi bir yaklaşım değil ama sadece kadınların gelip konaklayabileceği, oturup çay, kahve içebilecekleri bir mekanın eksikliği hissediliyordu. Bölge halkının bu şekildeki taleplerine cevap verdik. İnşallah bunların sayılarını bazı noktalarda artırmaya çalışacağız. Vatandaşlarımız bunu cinsiyetçi bir ayrım olarak algılamasınlar, kadınlar zaman zaman baş başa kalmak istiyor. Böyle bir ihtiyaçtan kaynaklanan Sultan Cafe'yi açmış bulunuyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim