• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Küçük Başkan’dan Erzurum İçin Üretim Önerisi

Küçük Başkan’dan Erzurum İçin Üretim Önerisi
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Başkanlık makamını Ayperi Can Özdemir'e devretti.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Başkanlık makamını Ayperi Can Özdemir'e devretti. Zübeyde Hanım Ortaokulu Öğrencisi Özdemir, temsili devir teslim töreninde Başkan Sekmen'den kurumun çalışmaları hakkında bilgi aldı. Tüm çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı kutlayan Sekmen, şöyle devam etti: "Merkezde 3, taşrada 17 ilçe belediyemiz var. Taşradaki ilçe belediyelerimizin bir de mahalleleri, eski tabirle köyleri var. Hedefimiz; bu dönemin sonunda alt yapısı, suyu, kanalizasyonu olmayan mahallemiz, eski tabirle köyümüz kalmayacak. İlçelerimizin altyapıları tamamlanacak. Taşradaki her ilçemize birer tana prestij caddesi yapacağız. Her ilçemizde birer tane bilgi evi veya semt konağı olacak. Bir spor tesisi olacak. Şehir merkezimizdeki her mahallemizde de içerisinde kütüphane, gençlerin oyun oynayabilecekleri bir bilgi işlem merkezi, kadınlarımızın ve gençlerimizin kurs alabilecekleri yerler, taziye bölümü, mahalle muhtarının oturabileceği bir mekân ve spor tesisi bulunan sosyal donatı alanları yapmayı planlıyoruz."

"ÇOCUKLAR BİZİM HER ŞEYİMİZDİR"

Büyükşehir Belediyesi'nin çocuklara yönelik projeleriyle ilgili de bilgi veren Başkan Sekmen, "Çocuklar bizim her şeyimiz. Bunun için Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar okullara büyük önem verdik. Bütün okulların bakım ve onarımını yapıyoruz. 1099 okulun bakım ve onarımı gerçekleştirdik. Buna bu sene de devam edeceğiz. İstiyoruz ki çocuklarımız temiz okullarda okusunlar. Yeni bir hizmet başlatıyoruz. Okulların sıra ve masalarının bakım ve onarımlarını da yapacağız. Bu sene tüm lise son sınıf öğrencilerine üniversiteye hazırlık seti dağıttık. Ayrıca okullarımızda çocuklarımızın okuma alışkanlıklarının gelişmesi için ücretsiz kitap dağıtıyoruz. Okullarımızda öğrencilerimizi teşvik etmek için zaman zaman yarışmalar düzenliyoruz. Çocuklarımız için yaz ve kış spor okulları açıyoruz" dedi. Çılgın Proje'yle ilgili de bilgi veren Sekmen, "Bu çılgın projenin içerisinde çocuklarla ilgili bir bölüm var. "Dünya Çocuk Merkezi" diye bir merkez. Çocuklarımız gelip burada her türlü etkinliği yapabilecek. Hem çevre illerden hem de dünya çocuklarının Erzurum'a gelebileceği bir proje… Bu projenin içerisinde müzeler, eğlence yerleri ve çok farklı alanlar var. İnşallah 2019'da bitirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

BAŞKAN ÖZDEMİR'DEN BAŞKAN SEKMEN'E ÖVGÜ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ayperi Can Özdemir de, şehre yaptığı hizmetlerden ötürü Başkan Sekmen'e teşekkür ederek, "Erzurum için yaptıklarından dolayı Başkanımız Mehmet Sekmen'e ve çalışan büyüklerime çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 23 Nisan'ın önemini anlatan Başkan Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada olmamı ve hissettiğim güzel duyguları Atatürk'ün bir sözüyle anlatmak isterim; "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz. Kendinizin ne kadar değerli ve önemli olduğunu düşünerek ona göre çalışın. Sizlerden çok şey bekliyoruz" Ne zaman kendimi tembelliğe versem, çalışmalarımı aksatsam bu sözü aklıma getiriyorum. Yakışmaz bu millete boş durmak, ne çocuğa, ne gence, ne yaşlıya…"

"ERZURUM İÇİN ÜRETİM ŞART"

Başkan Özdemir, Erzurum'un üretimle ekonomik ve iktisadi büyümede yükselen bir ivme yakalayacağını ifade etti. Özdemir, "İlk görevim üretmek, üretmek, üretmek… Bu yüzden üretim şart. Toplumumuzda gerek ahlaki gerek maddi değerlerin böylesine tükendiği bir zamanda en temiz kalabilen varlıklar biz çocuklardır. Biz çocukların ulaşabileceği en üst noktaya gelebilmesi için gerekli bütün faaliyetleri elimden geldiği sürece yapmaya çalışacağım. Elbette bununla da kalmayacağım, şehrin mimarisini yenileyeceğim. Şuanda şehrimizde önemli çalışma yapıyoruz. Gerçekten mükemmel olma yolunda ilerleyen bir Erzurum var" şeklinde konuştu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen temsili devir teslim töreni hediye takdimi ve hatıra fotoğrafının çekimiyle sona erdi.

Küçük Başkan’dan Erzurum İçin Üretim Önerisi

Küçük Başkan’dan Erzurum İçin Üretim Önerisi

Küçük Başkan’dan Erzurum İçin Üretim Önerisi

Küçük Başkan’dan Erzurum İçin Üretim Önerisi

Küçük Başkan’dan Erzurum İçin Üretim Önerisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim