• BIST 9079.97
  • Altın 2309.701
  • Dolar 32.3391
  • Euro 35.0977
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Küçük astronotlar 'Mars’ta bir gece' geçirdi

Küçük astronotlar 'Mars’ta bir gece' geçirdi
Bursa Bilim Teknoloji Merkezi'nde(BTM) "Mars'ta bir gece" adı altında düzenlenen etkinliğe katılan 50'ye yakın uzay ve havacılık meraklısı öğrenci, geceyi...

Bursa Bilim Teknoloji Merkezi'nde(BTM) "Mars'ta bir gece" adı altında düzenlenen etkinliğe katılan 50'ye yakın uzay ve havacılık meraklısı öğrenci, geceyi merkezdeki çadırlarda geçirdi, teleskopla gökyüzünü inceledi ve Suriyeli Astronot Muhammed A. Faris'in uzay tecrübelerini dinledi.

Etkinliğe katılan 10-14 yaş arası yaklaşık 50 bilim meraklısı, astronot kıyafetleri giydi, BTM içinde kurulan çadırlarda konakladı, teleskopla ile gökyüzünü inceledi ve Suriyeli Astronot Muhammed A. Faris'in ağzından uzayın gizemini dinledi. Ardından spor oyunu ile devam eden gecede katılımcılar Facing Mars Sergisi içerisinde macera dolu bir Survivor oyunu oynadılar. Suriyeli Astronot Muhammed A. Faris dev ekranda katılımcılara uzay, astronotluk ve gökyüzü ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Faris'in 1987 yılında uzay yolculuğu esnasında çekilen video görüntülerini de paylaştığı sunumda katılımcılar duygulu anlar yaşadı.

Astronotların ne tarz eğitimlerden geçtiği, nasıl hazırlandıkları, uzayda neler yapıldığı ile alakalı sorular soran katılımcılara Faris tecrübelerini aktardı. Bilim atölyelerinde kavanozlardan led lambalı bir gece lambası yapan öğrenciler ardından macera dolu takım oyunlarına başladılar. Max-Flight, Simülatörler, Planetaryum, Mars'ta Yürüyüş ve Cambaz Bisikletine binen katılımcılar eğlencenin doruklarına çıktı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay da küçük astronotları uzay yolculuğunda yalnız bırakmadı. Altepe, Türkiye'nin hedefleri olan bir ülke olduğunu ve bu hedeflere ulaşma yolunda Bursa'nın da lokomotif bir kent olduğunu vurguladı. Her alanda olduğu gibi uzay ve havacılıkta da Bursa'nın öncülük yaptığını ifade eden Altepe, "Bilim Teknoloji Merkezi sayesinde artık bilime meraklı bir nesil yetişiyor. Öğrencilerimiz teorik bilgilerini pratiğe dönüştürüyorlar. Uzay, gökyüzü ve astronomi ile her türlü sistemin bulunduğu bu ortamda geleceğin astronotları yetişmiş oluyor." dedi.

'İLK GÖKMEN, BURSA'DAN ÇIKACAK'

BTM bünyesinde yapacakları Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi'ne Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile 100 milyon TL'ye yakın bir yatırım yapılacağını hatırlatan BTSO Başkanı İbrahim Burkay da Büyükşehir Belediyesi'nin uzay ve havacılık konusunda önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını kaydetti. Gelişen dünyada uzay ve havacılığın en önemli alanlardan biri olduğunu vurgulayan Burkay, "Tamamen milli olan Göktürk inşallah uzaydaki yerini alacak ve Türkiye'nin ilk Gökmen'i de Bursa'dan çıkacak. Çocuklarımızın burada bir gece konaklayıp, gökyüzü, uzay ve bilimle meşgul olmaları çok önemli." diye konuştu.Cihan

Küçük astronotlar 'Mars’ta bir gece' geçirdi

Küçük astronotlar 'Mars’ta bir gece' geçirdi

Küçük astronotlar 'Mars’ta bir gece' geçirdi

Küçük astronotlar 'Mars’ta bir gece' geçirdi

Küçük astronotlar 'Mars’ta bir gece' geçirdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim