• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Sakin Terzi:

Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Sakin Terzi:
Kayseri Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Sakin Terzi katıldığı konferansta; 60 bin öğrencinin eğitim gördüğü Kayseri'de 7 bin 500 öğrenciyi yurtlarda...

Kayseri Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Sakin Terzi katıldığı konferansta; 60 bin öğrencinin eğitim gördüğü Kayseri'de 7 bin 500 öğrenciyi yurtlarda barındırdıklarını ve bu sayıyı giderek artırma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Eğitim Daire Başkanlığı tarafından Gültepe Kültür Merkezi'nde "Dış Politikada Türkiye'nin rotası, Mazlumun ve Mağdurun Yanında ana temalı konferans düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konferansın açılış konuşmasını yapan Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Sakin Terzi, 7 bin 500 öğrenciyi yurtlarda barındırdıklarını ve bu sayıyı artırmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Amaçlarının kişilikli ve kimlikli gençlerin yetişmesi olduğunu vurgulayan Terzi, "60 bin öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü Kayseri'mizde 7 bin 500 öğrenciyi yurtlarımızda barındırmaktayız. Her geçen gün yeni yurtlar açarak sayımızı biraz daha yukarı çekmek için gayret gösteriyoruz. 6 ay öncesinden günümüze kadar 3 tane kız yurdumuzun açılışını yaptık, Allah nasip ederse önümüzdeki günlerde 500 veya 600 kişilik bir erkek öğrenci yurdu açma hazırlığı içerisindeyiz. Haziran ayında bin kişilik kız yurdu protokolüyle beraber bu sayımızı daha yukarılara çekmek istiyoruz. Devlet olarak, kredi yurtlar kurumu olarak sevgili öğrencilerimizin yanındayız. İstiyoruz ki gençlerimiz kişilikli, kimlikli, şahsiyetli yetişsin" dedi.

Konuşmanın ardından Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, "Türkiye Ekonomisi ve Dış Politika" isimli konferans verdi. Konferansta konuşan Karagöl; "Konuşmanın başlığı Türkiye ekonomisi ve dış politika. Ben iktisatçıyım. Özellikle bu coğrafyada dış politikayı belirleyen, Türkiye'ye son zamanlarda bu kadar saldırıları göz önünde bulundurduğumuzda esas konunun enerji olduğu ve Türkiye'nin bu bölgedeki coğrafi konumu itibariyle enerjinin neden önemli olduğu ya da Türkiye'nin neden bu enerji merkezi olma çabalarının, birçok ülkeyi, aktörü rahatsız ettiğini konuşacağız" ifadelerini kullandı.

Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Sakin Terzi:

Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Sakin Terzi:

Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Sakin Terzi:

Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Sakin Terzi:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim