• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Köylü ve kentli Gündoğdu’da buluşacak

Köylü ve kentli Gündoğdu’da buluşacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarım kesimine verdiği desteklerin başarılı sonuçlarını Gündoğdu Meydanındaki "Yerel Üretim Şöleni" ile kutlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarım kesimine verdiği desteklerin başarılı sonuçlarını Gündoğdu Meydanındaki "Yerel Üretim Şöleni" ile kutlayacak. 14 Ekim Cumartesi günü saat 11.00'de Kültürpark Basmane kapısından kortej yürüyüşü ile başlayacak şölen, köylü ve kentli buluşmasıyla daha da anlam kazanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yerelde kalkınma hedefiyle yürüttüğü projelerin meyvelerini almaya başladı. 2007 yılından bu yana sürdürülen kırsal kesim destekleri sonucunda il sınırları içinde köyden kente göçü durdurmayı başaran ve tarımdaki büyümeyi Türkiye ortalamanın çok üzerine taşıyan büyükyehir belediyesi, elde edilen bu başarıyı "Yerel Üretim Şöleni" ile taçlandıracak. İzmir'in kırsal kalkınma başarısında çok önemli rolü olan üreticilerin kortej yürüyüşü ile başlayacak kutlama, Gündoğdu Meydanındaki köylü-kentli buluşmasıyla anlam kazanacak.

14 Ekim Cumartesi günü saat 11.00'de, Kültürpark 9 Eylül (Basmane) Kapısından start alacak kortejde, tarım kesiminin tüm bileşenleri bir araya gelecek. Saat 12.00'de Gündoğdu Meydanında gerçekleştirilecek açılışın ardından, üreticiler büyük emek vererek yetiştirdikleri sağlıklı ürünleri, şehirde yaşayanların beğenisine sunacak. Eşsiz lezzetlerin tadılacağı şenlik alanında halk oyunları gösterileri ile büyük ilgi görmesi beklenen yerel yarışmalar yapılacak. Hayvan güzellik yarışmalarının da yapılacağı renkli etkinliğin coşkusu, saat 18.00'de sevilen sanatçı Sümer Ezgü'nün konseri ile doruğa ulaşacak.

İzmir farkı

Kırsal kalkınmayı sağlamak için üreticilere yönelik destekleme projelerini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, sözleşmeli üretim modelini uygulayan ilk belediye oldu. Tarım arazilerinin yollarını asfaltlayarak ürün kalitesini artıran ve pazarlama olanaklarını geliştiren büyükşehir, sözleşmeli alımlarla üretici kooperatiflerini destekledi. Küçükbaş hayvancılığı geliştirmek amacıyla eğitim verdiği köylülere ücretsiz koyun ve keçi dağıtımı yaptı. En önemli desteğini de bölgedeki süt üretimini artırmaya yönelik projelere verdi. 1-5 yaş grubu arasındaki 130 bin çocuğa ücretsiz süt dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kısa süre içinde hem küçükbaş hayvan üreticilerinin, hem de sağlıklı sütle büyüyen çocukların yüzünü güldürdü. Bu arada, kooperatiflerin alt yapıları geliştirildi ve üretim teknikleriyle kapasiteleri arttırıldı.

Köylü ve kentli Gündoğdu’da buluşacak

Köylü ve kentli Gündoğdu’da buluşacak

Köylü ve kentli Gündoğdu’da buluşacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim